Inför Ipswich - Derby

Dags för en riktig utmaning för Derby som åker till Ipswich för match inför TV-kamerorna mot tabelltvåan.

Derbys färd uppåt i tabellen fortsätter. Inte i en rasande hastighet, men ändå uppåt med en del hack på vägen. En tättrio i Plymouth, Ipswich och Sheffield W har gjort ett litet ryck, men därefter skiljer det bara fyra poäng mellan lag fyra och lag tolv. Faktum är att Derby bara är en seger i sin hängmatch ifrån en playoffplacering. Seger mot Ipswich och seger i ytterligare en hängmatch och vi är bara en poäng efter Ipswich!  Kanske optimistiskt att hoppas på, men skönt att konstatera att bortaspöket nu tycks blåsts bort av nye managern Paul Warne. Segern mot Accrington med hela 3-0 gör att vi nu vunnit två raka bortamatcher med sammanlagt 5-0!
Warne tycks fört in en viss förmåga att gräva fram poäng även när det är svajigt. Matchen mot Accrington var ju nästan komisk i slutet av första halvlek vid Derbyledning med 1-0, när hemmalaget brände två straffar inom loppet av två minuter. Vid straff nummer två ropades det också efter frilägesutvisning på Derbykaptenen Curtis Davies och det hade nog ingen protesterat mot. Nu blev det inte så och istället kontrade Derby in 2-0 minuten efter den missade straffen! Sett över hela matchen var segern rättvis, men om det istället stått 2-1 till Accrington och Derby varit en man kort hade slutresultatet garanterat blivit ett annat.
Som ärrad Derbysupporter är man inte van vid sådant flyt, men det där brukar ju jämna ut sig i längden, vilket innebär att vi har många glada stunder framför oss…
Spelet med nye managern känns än så länge roligare och mer direkt. Att slippa sitta med ett konstant hjärta i halsgropen känns också bra. Bolltrixandet mellan mittbackar och målvakt har nämligen minskat rejält och det känns som sagt var tryggare.
Precis när vår tänkte pansarvagn och målskytt James Collins hittat formen blev han ju utvisad mot Port Vale och istället fick unge Sheffield U-lånet William Osula, som faktiskt är dansk, chansen från start. Och som han tog den chansen! Två riktigt starka mål, där han bryter sig fram precis som man vill att en spjutspets ska kunna göra.
Ipswich känns onekligen som ett Championshiplag, men är nu inne på sin fjärde säsong i League One. En obehaglig påminnelse om att det inte är så lätt att studsa tillbaka enkelt till nästhögsta divisionen. Fjolårets elfte plats ser dock ut att kunna förbättras för det har bara blivit två förluster denna säsongen hittills och en andra plats i tabellen just nu. Dock har båda förlusterna kommit de senaste fem matcherna, så kanske kan det ge Derby en möjlighet att ta sin tredje raka bortaseger. Är det verkligen möjligt? I så fall får man inte bjuda på två straffar för tredje matchen i rad.
Veckomatchen i EFL Cup mot Man C:s U21-lag bortser jag helt ifrån och räknar med att startelvan blir densamma som mot Accrington. Hourihane kan peta Sibley om han blir skadefri, men jag tror inte han blir det.

Förslag på laguppställning
Wildsmith
Chester - Davies - Cashin
Mendez-Laing - Knight - Bird - Sibley - Barkhuizen
Dobbin - Osula

Ola Carleke2022-10-19 23:10:02
Author

Fler artiklar om Derby