Inför Ipswich-Wolves

Inför Ipswich-Wolves

Ligacupen igen

Tisdag kväll. Kickoff kl 20:45, svensk tid.  Ipswich-Wolves i ligacupen.

Nu när seriespelet går såpass knackigt att vi såklart kan glömma alla tankar på tätkänning, så blir cupspelandet desto viktigare och roligare.  Det är i cuperna vi kan få den där kryddan med stora matcher som ger säsongen lite mer än bara en serielunk i eller nära bottenregionen.  Nu fungerar det tyvärr inte alltid så att managers/coacher för PL-lagen förstår att sikta på en bra cup run och ofta vilas spelare och en del "bänknötare" får speltid.  Kan visserligen vara roligt att se andra spelare än de som virrar runt i PL och vi har en tillräckligt hyfsad bänk för att kunna göra en bra match.

Första namn i laguppställningen är förstås Sarabia, som hade hela 4 assist i förra rundan mot Blackpool. Även målskyttarna från den matchen känns givna att starta ikväll, dvs Doherty, Silva och Kalajdzic.  Dessutom lär nyförvärven Doyle och S.Bueno vara högaktuella.   Sedan får vi se hur laget fylls upp i övrigt.  Vi kommer att spela ett starkt lag.

Motståndarna Ipswich har fastnat sedan några år i League One.  Nej, vänta nu. De är ju topplag i Championship!  Se upp, för Ipswich är inne i en riktigt bra period nu.  Setupen på deras trupp är att nästan uteslutande ha engelskspråkiga spelare och i truppen hittar vi t ex Wolvo-födde Sam Morsy och fd-wolvesaren Lee Evans. Dessutom måste man ju nämna de "namnkunniga" spelarna C.Chaplin och Leif D. Coola namn, och de kan dessutom spela fotboll.  Men gissningsvis innebär deras fina ligaform att de anser ligaspelet såpass viktigt att de ställer ut ett "B-gäng" ikväll.  Tyvärr lär stjärmspelarna Alan Brazil, John Wark, Paul Mariner och Aaron Mühren saknas.

Personliga minnen? Jodå, har varit i Ipswich.  En kall novemberkväll och vi tog bussen dit från Stansted och tillbaka. En sådan där "23-timmarsresa" för en bortamatch med Wolves som kan rekommenderas, fast ett tips är att boka hotell. Bussterminalen i Ipswich är jäkligt kall och blåsig på novembernätterna. Framförallt när toaletten stängs vid midnatt och man inte längre kan värma sig vid handtorken. Just saying.

Tips?  CS-topplag mot PL-bottenlag brukar innebära jämna matcher, men utan att ha fakta så är känslan att det är just i dessa matcher det inte skräller. Det är när PL-lagen är sämre förberedda för att de möter ett sämre lag de har en "förmåga" att göra bort sig.  Ikväll gör inte Wolves bort sig.  Odds till över 2 ggr pengarna är spelvärt.  Wolves vinner 3-1, efter mål av Sarabia, Silva och Sasa.

TV: Delad pott mellan Luton och Wolves – Bellegarde utvisad
 

Magnus Bengtsson2023-09-26 12:06:00
Author

Fler artiklar om Wolves