2023-12-26 16:00

Cardiff - Plymouth

Inför julresan del 2: Cardiff City - Plymouth Argyle
Adam Randell efter matchen i lördags

Inför julresan del 2: Cardiff City - Plymouth Argyle

Imorgon rullar resan vidare till Wales huvudstad och klassisk Boxing Day fotboll på Cardiff City Stadium! Argyle är obesegrade i 3 matcher nu, men fortsatt utan tränare.

Läget i laget
Med fortsatt ledning från duon Nancekivell och Dewsnip kan man förmodligen inte vänta sig några vågade taktiska omställningar. Ingen av dessa herrar vill ha jobbet permanent så jag gissar att laget och uppställningen blir ungefär som innan. Största frågetecknet är om Mustapha Bundu är redo för en återkomst. Hardie, Cooper och Earley saknas definitivt med skador, och Dan Scarr är fortfarande avstängd efter röda kortet mot QPR.

Vem blir nästa tränare? Hos oddsen är före detta Brighton- och Sunderlandtränaren Gus Poyet favorit nu, lite oklart varför. Han leder för tillfället det grekiska landslaget där han haft en del framgång. 

Det har spekulerats en del hos fansen efter att båda John Eustace och före detta Charltontränaren Dean Holden sågs på Home Park i lördags. Man kan lugnt konstatera att den första av dessa två hade varit mer populär hos fansen, även om vi har haft en väldigt offensiv stil under Schumacher och motiveringen för att Birmingham sparkade Eustace var ju att han spelade för defensivt. Perfekt hade ju varit om man kan fortsätta spela på samma sätt men hitta ett sätt att sluta släppa in billiga mål. För mig verkar det vara något som Eustace borde kunna ha en chans att åstadkomma.

Cardiff ojämna och inte i bästa form
Trots en vändning mot bottenlaget Sheffield Wednesday senast har det inte gått superbra för Cardiff på sistone. Innan dess hade de 4 förluster från 5 matcher och ligger nu på 10:e platsen. De har tappat greppet om en playoffplats för tillfället även om det bara skiljer 3 poäng dit. De har 10 vinster, 10 förluster och 33 poäng, 6 poäng före Argyle.  

Största värvningen inför säsongen var före detta Arsenal- och Juventusstjärnan Aaron Ramsey. Den 32-åriga walesiska landslagsmannen har vänt hemåt igen till klubben där han började sin karriär, och det verkade i säsonginledningen som han fortfarande hade förutsättningar för att sätta en stark prägel på Championshipnivå. Han skadade dock knät i början på oktober och har saknats sedan dess, och även om återkomsten börjar närma sig är han förmodligen inte aktuell för spel imorgon.

En favorit i repris
Konceptet på Boxing Day fotbollen är precis som med annandagsbandyn i Sverige att man försöker se till att klubbarna möter lag i deras geografiska närhet. I League One har vi fått möta Cheltenham nästan varje år kändes det som. Det är inte jättenära direkt, men allt är relativt. 

Däremot när vi låg i Championship senast var det väldigt populär att möta Cardiff på just 26:e december - detta blir 9:e mötet det datumet. Faktum är att Argyle har väldigt bra statistik på dessa möten och har inte förlorat sedan innan första världskriget! På 2000-talet vann Argyle i Cardiff båda 2005 och 2009, fick med sig en poäng där 2008 och slog Cardiff hemma 2000. 

Vi får helt enkelt hoppas att den trenden fortsätter, vi har inte alls lika bra statistik mot Cardiff på andra datum!

 

Geoff Bache2023-12-25 22:22:00
Author

Fler artiklar om Plymouth