2021-09-29 21:00

Juventus - Chelsea

Inför: Juventus - Chelsea
Försvaret av Champions League-trofén fortsätter!

Inför: Juventus - Chelsea

De kungsblå lejonen har slickat såren efter nederlaget mot Man City och vänder nu blickarna mot Juventus, Turin och en strid om gruppseger i Champions League.

Historik
Chelsea har endast mött Juventus i CL-sammanhang vid två tillfällen; i åttondelsfinal 2008/09 och i gruppspelet 2012/13. De tidigare mötena resulterade i varsin seger för lagen och två oavgjorda matcher. Juves senaste besök på Stamford Bridge sammanföll med Oscars Chelsea-debut och hans två mål, framför allt det det andra. När dessa två europeiska jättar möter varandra på nytt så börjar dock dragkampen i Turin. Båda lagen vann i gruppspelets inledande omgång och har säkerligen gruppseger som mål.

Läget i lagen
Juventus:
Den gamla damen har bytt tränare två säsonger i rad, men nygamle Massimiliano Allegri har fått en knackig start på säsongen. Man befinner sig på tiondeplats i tabellen, tio poäng bakom hundraprocentiga Napoli. De svartvitas formkurva pekar dock uppåt, med två raka vinster mot Spezia respektive Sampdoria. Juventus har dock fått kämpa ordentligt för de trepoängarna, båda matcherna slutade 3-2 till Juves fördel.

I helgens möte med Sampdoria tvingades Allegris två förstaval längst fram kliva av med skadekänningar; vare sig Paulo Dybala eller Alvaro Morata kommer till spel mot Chelsea. Det gör heller inte Aaron Ramsey, meddelade Allegri under sin presskonferens. Avsaknaden av Dybala och Morata kan innebära ett byte av formation, men Allegri har hittills denna säsong formerat sina mannar i en 4-4-2.

Möjlig startuppställning (4-4-2):
Perin; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Kulusevski, Bentancur, Locatelli, Rabiot; Kean, Chiesa

Chelsea:
Thomas Tuchel meddelade under tisdagens presskonferens att fyra spelare saknas. Christian Pulisic och Mason Mount är skadade sedan tidigare. Reece James ådrog sig en skada mot Manchester City och tvingades avbryta matchen i förtid, han kommer inte kunna delta vare sig mot Juventus eller Southampton. Detsamma gäller för N’Golo Kanté, som har testat positivt för covid-19 och enligt brittiska riktlinjer därmed måste självisolera sig.

Ruben Loftus-Cheeks insats mot Aston Villa i ligacupen stärkte sannerligen engelsmannens aktier, förmodligen så går han före Saúl i dagsläget när vi talar ersättare till Kanté. Oavsett Kantés deltagande eller ej så lär Tuchel gå tillbaka till 3-4-3 snarare än den 3-5-2 som startade mot City, RLC & Saúl kommer mest troligt börja på bänken. Även om Tuchel tog på sig ansvaret för förlusten mot ligamästarna så innehöll matchen en hel del individuella misstag och dåliga prestationer – vi lär få se fler förändringar utöver det centrala mittfältet.

Möjlig laguppställning (3-4-3):
Mendy; Christensen, Silva, Rüdiger; Azpilicueta, Jorginho, Kovacic, Chilwell; Ziyech, Lukaku, Havertz

Förväntad matchbild och tips
De regerande europeiska mästarna har en hämnd att utkräva efter helgens nederlag - vem som står på andra sidan är av mindre betydelse. Undertecknad tror på en rejäl reaktion från mötet med City. Tempot skruvas upp till Champions League-nivå, de här spelarna vet vad som krävs för att brotta ned uppstickare från kontinenten.

Juventus nådde två Champions League-finaler under Allegris första sejour i klubben, men lyckades inte bärga bucklan. Man har dock en triumf från 1996, då Ajax besegrades efter straffläggning. Juventus har liksom Chelsea stor erfarenhet av spel i det europeiska cupspelet, men med det sagt så lär deras svaga inledning på säsongen spela in på hur de tar sig an matchen. Bortaplan till trots så lär Chelsea kunna ha stor andel av bollinnehavet, det sargade hemmalaget anser det nog vara gångbart att satsa på omställningar.

Tips: Juventus 1-2 Chelsea

Tabell grupp H inför matchdag 2:
Lag - Antal matcher - Målskillnad - Poäng
Juventus    1                 +3                 3
Chelsea     1                 +1                 3
Zenit          1                 -1                  0
Malmö       1                 -3                  0

Övrig information
Avspark: onsdag 29/9 kl 21:00
Domare: Jesús Gil Manzano (Spanien)
Sänds av: C More / Telia
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-09-28 19:25:00
Author

Fler artiklar om Chelsea