Elland Road, 2024-01-27 16:00

Leeds United - Plymouth

Inför Leeds United - Plymouth Argyle (FA Cup)
"Hardie's on fire, your defence is terrified..."

Inför Leeds United - Plymouth Argyle (FA Cup)

Nu är det dags för säsongens andra resa till Elland Road, denna gången i FA Cupens fjärde omgång. Precis som när lagen möttes i ligan i november står Argyle utan bortaseger - och Leeds utan hemmaförlust.

Nyförvärven får stå över
Det har varit en lugn vecka i transferfönstret och det har inte blivit flera nyförvärv eller spelarförluster sedan 3-1 segern över Cardiff förra veckan. Men hittills har det ändå varit fem spelare in och sex spelare ut, och nya tränaren Ian FosterIan Foster pratar om att de kan bli fler innan fönstret stänger nästa torsdag. 

Problemet Argyle har nu är att bara en av de nya lär spela imorgon. Tre är definitivt borta. Darko GyabiDarko Gyabi är ju på lån från just Leeds så han får stå över av den anledningen. Alfie DevineAlfie Devine och Adam ForshawAdam Forshaw har spelat i tidigare omgångar för Port Vale resp. Norwich så de får inte vara med heller. Matthew SorinolaMatthew Sorinola har inga sådana bekymmer men har inte spelat en match i nästan ett år och det lät från Foster som om det kan ta ett tag till innan han är redo. Det återstår alltså bara Tottenhamlånet Ashley PhillipsAshley Phillips, som i för sig ser ut som ett riktigt bra tillskott centralt i försvaret, en position som varit problematiskt hela säsongen, och inte minst senast på Elland Road.

Det öppnar för att Foster kan ta en ordentlig titt på exempelvis Adam RandellAdam Randell och Callum WrightCallum Wright, spelare som har varit med i startelvan från och till men inte riktigt cementerat sina platser och nu alltså har fått ny konkurrens.

Hur mycket kommer Leeds att rotera?
Walesaren Daniel James har varit rätt tongivande för Leeds denna säsong, och gjorde mål mot Argyle i novembermatchen. Men i onsdags linkade han av planen i halvtidsvilan mot Norwich och det är nu bekräftat att han inte kommer att spela imorgon. 

Leeds har spelat båda söndag och onsdag denna vecka och borde rimligtvis vara i behov av att vila några spelare skulle man tro. De är även i högsta grad med i kampen om att återta platsen i Premier League de förlorade i våras - och kanske har ett öga på att prioritera den.

De har dock en extremt bred trupp och en rikedom av landslagsspelare redo att ta James plats i anfallet. Eller vad sägs om att kunna kasta in en kille som Wilfried Gnonto, sådär 13 landskamper för Italien men bänknötare i Championship? Han kanske spelar imorgon - och det kan även bli hans sista match för Leeds innan han säljs tillbaka till Premier League om ryktena stämmer.

Hur det går?
Det känns på ett sätt väldigt otippat att Argyle skulle ta sin första bortavinst och även vara det första bortalaget att ta poäng från Elland Road. Det är dock FA Cupen och konstigare saker har hänt...

Mycket beror förstås på vilket lag Leeds ställer upp med. Foster har lovat att ställa upp med starkaste möjliga laget. 

Argyle har dock två segrar och en oavgjort sedan Foster tog över - och hade haft tre segrar utan domartabbe mot Huddersfield - så dagsformen är det inget fel på. Med Ryan HardieRyan Hardie tillbaka på topp och i riktigt bra form kommer man definitivt få chanser i en sådan match. Det blir dessutom alltid målrikt med Argyle så jag tippar en fin 2-2 match och ett omspel som smakar mumma på Home Park!

Geoff Bache2024-01-26 21:16:00
Author

Fler artiklar om Plymouth