Inför Leicester-Wolves

Inför Leicester-Wolves

Premiärdags

Så är det dags för premiär i Premier League 2021/22.  Wolves åker lite på tväran österut för att imorgon lördag möta Leicester kl 16:00, svensk tid.

Har varit en något märkligt lugn sommar. När det annonserades att Nuno skulle lämna trodde man på en hel del truppförändringar under sommaren. Kanske också att den där medinvesteraren som Fosun letat efter i flera år skulle dyka upp.  Men det har mest varit stiltje och Wolves går till premiär med ungefär samma trupp som avslutade förra säsongen.

Ja, vi har bytt målvakt och fått in ett par spelare.  Men i stort sett är det samma samma, förutom att det är Bruno istället för Nuno som står vid sidlinjen. Kan väl tycka att man inte sett någon enormt skillnad på hur laget spelar, om man skall tro på att preseason visar någonting överhuvudtaget.  Har varit lite blandade prestationer där, som vanligt.

Missa förresten inte att läsa Svenskafans "inför säsongen" om Wolves, där Robert svarat på lite frågor, angett resultaten från preseason, samt skrivit en del om truppförändringarna:
https://www.svenskafans.com/england/england/infor-premier-league-plats-12-oro-och-skrackblandad-fortjusning-632986


Wolves har en del skador. Neto, Jonny Otto, Podence och Boly saknas. 

Leicester är utan Fofana och Evans, men ärligt talat vet jag inte speciellt mycket om Leicester.  Förutom då att de är bättre än oss och nyss besegrade Manchester C i Charity Shield (eller vad den heter numera?).

Egna liveminnen av Leicester?  Nja, inte så många.  Såg dom förlora på Highbury mot Arsenal 1999, men gissar att de inte riktigt har samma spelare nu.  Leicester är den närmaste ligaklubben jag aldrig har besökt, faktiskt. Ber om ursäkt för det, ifall någon Leicester-supporter har synpunkter på att jag hellre valt att se t ex Burton, Solihull Moors och Coventry än att besöka Filbert Street eller deras nya rugbyarena som hette typ "Chipsskålen" första 10 åren, men sedan 2011 heter King Power Stadium, troligen efter något elbolag.  Eller thailändskt reseföretag eller kanske en sportdryck.  Ingen bryr sig kanske om vilket, så länge fotbollsklubben Leicester City fortsätter utmana "Big 6" i toppen av PL.  De gör det jäkligt bra och är väl ett slags föredöme för alla klubbar strax under de rikaste. Kunde Leicester vinna PL finns det väl 10 andra som skulle kunna göra det. Och 20 till som drömmer om det.

I Göteborg är det Swedewolves-träff på O´Learys, för de som föranmält.  Gissar att stockholmarna ses på The Crib, och vi som bor på "landsbygden" får väl hålla tillgodo med att se matchen hemma i soffan eller i datorstolen.  Funkar ju det också.

Tips?  Tja, vi är ju inte direkt favoriter.  Lär sluta något i stil med 3-0 till Leicester.

Magnus Bengtsson2021-08-13 19:59:36
Author

Fler artiklar om Wolves