Inför Leyton Orient - Derby

Inför Leyton Orient - Derby

Då drar den intensiva decemberfotbollen igång och för Derby handlar det om att jaga sin femte raka seger, vilket det finns möjligheter till när man möter formsvaga Leyton Orient borta.

Vi är många fans som inte tycker att vårt lag spelat överdrivet bra denna säsong och ändå ligger vi nu på playoffplats och det med matcher tillgodo dessutom. Den sista tiden har inte spelet heller varit bländande, men den där stabiliteten man vill ha som grund tycks ha smugit sig in. När man spelar halvknackigt och ändå lyckas  ta uddamålssegrar, ja det är sådana säsonger man kan bli topplag.
Troligen kommer det som händer i januarifönstret bli avgörande för om vi ska ha chans att gå direkt upp eller om vi får fortsätta kriga om en playoffplats. Det ryktas ju om att vi har spaning på en anfallare med målsinne och det är precis vad som behövs. Vi kan inte ständigt lita på att Nathan Mendez Laing dyrkar upp försvaren och gör förlösande mål. Ett litet hopp kan man kanske ställa till Arsenallånet Tyreece John-Jules som har exakt den där egenskapen. Han har varit sprakande i de två inhoppen han har gjort efter sin långtidsskada och kan han få vara hel kommer vi nog få mycket glädje av honom - om nu Warne gamblar och förlänger lånet med Arsenal. Tyvärr är han sällan frisk ett längre tag…
James Collins har också visat tendenser att få det lossna, men faller ofta tillbaka igen, så det  behövs som sagt ett vapen till i anfallsarsenalen.
Vi dras fortfarande med en del skador och till den skaran sällade sig tyvärr Martyn Waghorn, som fick utgå i veckomatchen i EFL-cup mot Fleetwood. Litet frågetecken för eminente och stadige högerbacken Ryan Nyambe också. Han fick känningar i ljumsken mot Port Vale och vilade mot Fleetwood, och just därför räknar jag ändå med honom från start.
Hur Warne formerar laget är tämligen klart på de flesta punkterna. Sibley, Fornah, Wilson och Barkhuizen svävar dock i gränslandet mellan start och bänk och slåss om två platser. Själv hoppas jag på Barkhuizen och Wilson. Den senare är lite ojämn, men tycker jag visar att han kan bli en guldklimp. Han har en otrolig förmåga att dyrka upp motståndarförsvar och leverera höjdbollar in i straffområdet.


Kane Wilson från start?

Leyton Orient har tappat placeringar i tabellen efter fem matcher utan seger. Derby får finna sig i att vara favorit.

Förslag på laguppställning
Wildsmith
Nyambe - Cashin - Nelson - Forsyth
Wilson - Hourihane - Bird - Barkhuizen
Collins - Mendez-Laing
 

Ola Carleke2023-12-08 17:38:06
Author

Fler artiklar om Derby