Inför Ligacupen Nottingham Forest-Wolves

Inför Ligacupen Nottingham Forest-Wolves

Veckomatch i ligacupen (Carabao Cup)

Wolves spelade i förrgår och nu är det match igen, bara två dagar senare. Så kan det såklart bli, men nog känns det som att vi blivit undanskuffade och illa behandlade av FA. Spurs fick en extra dags vila och Forest som vi möter idag har heller inga problem med spelchemat. Men egentligen är vi ju vana vid hårt matchande sedan tiden i The Championship - då var det ofta två matcher i veckan.

Och FA räknar säkert med att Premier League-klubbarna använder Carabao Cup (Ligacupen) som en träningsturnering där man testar ungdomar. Åtminstone i de inledande omgångarna. Därav det tuffa schemat för Wolves med två matcher så tätt, söndag-tisdag.

Frågan är hur Wolves head coach Bruno Lage tänker. Han kommer antagligen inte ge bort någon match, särskilt inte som han inlett sin nya karriär i Wolves med två raka förluster. Bruno behöver en vinst för att lugna styrelsen och fansen. Noll mål hittills är inte vackert även om vi haft hela 45 avslut mot mål.

En mindre bra insats av Wolves skulle emellertid sätta fart på arbetet kring nyförvärv. Wolves behöver en striker, det ser alla och om vi har svårt att göra mål på Nottingham ikväll, så kommer det garanterat in en anfallare innan transferfönstret stänger. Så kanske hade det varit bra med en väldigt knapp seger efter 45 nya missade chanser.

Wolves har inlett säsongen stentufft med Leicester och Tottenham som motståndare, och i nästa ligamatch väntar Manchester United. Men jag tror ändå att det blir ett hyfsat starkt lag som spelar mot Nottingham. De på bänken senast lär väl få starta men jag gissar att hela A-truppen åker med till Nottingham, redo att hoppa in.

JAG OCH FOREST
Jag har aldrig sett Wolves mot Nottingham Forest live, vilket faktiskt är lite konstigt, men det har aldrig passat med mina resor. Men om vi pratar Ligacupen och mötena där mellan lagen, så är ju finalen 1980 en höjdare. Jag var inte gammal då, men såg matchen på TV och jublade när Andy Gray avgjorde i tomt mål i 67:e minuten. Wolves vann på Wembley, lyfte pokalen och jag var överlycklig. Jag vet att jag köpte matchens radioreferat som vinyl-LP, till och med...!

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi vinner ganska lätt. Forest ligger sist i The Championship och har förlorat varenda match hittills. Det blir 3-0 och Fabio Silva gör hat-trick.

TROLIGT WOLVES-LAG:
WOLVES (3-4-3, fr.h.): John Ruddy – Max Kilman, Christian Marques, Romain Saïss – Ki-Jana Hoever, Leander Dendoncker, Ruben Neves, Rayan Ait-Nouri – Francisco Trincão, Fabio Silva, Morgan Gibbs-White.

Truls Månsson2021-08-24 09:31:00
Author

Fler artiklar om Wolves