Inför Ligacupen Wolves-Leeds

Inför Ligacupen Wolves-Leeds

Wolves på väg mot Wembley?

Det har inte gått så bra i ligan för Wolves denna säsong, vi ligger faktiskt näst sist. Därför är det skönt med lite omväxling och att kunna få se en cupmatch imorgon kväll. Vi är nämligen kvar i Ligacupen och förutom att försöka klara ett nytt kontrakt i ligan får vi hoppas på en härlig ”cuprun” som kanske kan ta oss ända till Wembley.

Wolves ska möta Leeds och det är ju ett riktigt Vilda Västern-lag. De vände 1-3 till 4-3 i sin senaste match och spelar en anfallsglad, nästan överoptimistisk fotboll. Wolves gjorde något liknande i lördags, fast tvärtom. Vi tappade 2-1 till 2-3.

Leeds är ligans roligaste lag, sägs det och Wolves då? Nja, inte lika kul kanske. Inte för oss supporters i alla fall. Men nu är det cupen och jag antar att båda lagen kommer testa nya spelare. Jag gissar att det blir två lag som kommer använda sin ”bänk” i denna match. Många som vanligtvis är avbytare i lagen kommer att få spela. Varken Leeds och Wolves är på helt säker mark i ligan och kommer därför inte riskera något så här tidigt i cupen.

Wolves blivande head coach Julen Lopetegui lär vara på plats på läktaren och kolla på sitt nya lag, men han tillträder inte förrän efter helgen, så det är fortfarande ungdomstränaren Steve Davis som har hand om laguttagningen. Det gör att det kan bli en och annan väldigt oväntad yngling på planen eftersom Steve säkert vill lyfta fram sina unga pojkar innan han byts ut mot Lopetegui nästa vecka.

JAG OCH LEEDS
Jag har sett Leeds mot Wolves en gång. Vi vann med 1-0 på Elland Road och det var en riktigt trevlig resa, trots att Leeds är en sunkig och ruffig stad med aggressiva fans. Men det är ju Wolverhampton också, så där har vi något gemensamt. Man kände sig som hemma helt enkelt. Och när Nouha Dicko satte 1-0 så njöt man på läktaren.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Wolves B-lag mot Leeds B-lag, hur går det? Omöjligt att säga. Jag vet inte vem som är mest intresserade av cupen och som kommer med mest ordinarie lag. Men lagen är ungefär lika bra så det kanske kan bli en jämn match som Wolves vinner 2-1 i kraft av hemmaplan. Målen gör Hwang och Ronan.

TROLIGT WOLVES-LAG
Svårt att gissa egentligen men räkna med att sex-sju ordinarie får vila, inklusive vår ordinarie målvakt, och att de flesta som satt på bänken senast får starta eftersom vi har match igen redan på lördag mot Arsenal.
WOLVES (4-3-3 fr.h): Matija Sarkic – Jonny Otto, Toti Gomes, Yerson Mosquera, Rayan Ait-Nouri – Joe Hodge, Ruben Neves (c), Connor Ronan – Adama Traoré, Hee-Chan Hwang, Goncalo Guedes.

Vi som bor i Stockholm samlas på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan, kick off 20:45, imorgon onsdag. Vi blir som alltid ett glatt gäng där!

SwedeWolves2022-11-08 09:07:00
Author

Fler artiklar om Wolves