Inför ligacupen Wolves-Stoke City

Inför ligacupen Wolves-Stoke City

Hur mycket satsar Wolves på cupen?

Ligacupen startar på torsdag kväll och vanligtvis är detta en turnering för Wolves tonåringar och ungdomsspelare. När vi åkte ur förra säsongen spelade bland annat 16-årige Chem Campbell från start. Då var vi upptagna av ett viktigt kval till Europa League och hade inte tid med annat.

Denna säsong kan det möjligen vara annorlunda. Wolves deltar inte i Europa League och det finns en chans att gå långt i ligacupen eftersom topp 6-lagen inte är intresserade av den cupen. Nu tror jag inte att Wolves ställer upp med sin vassaste elva heller eftersom vi möter Manchester City på måndag, men det lär inte bli många högstadiekillar på planen. Head coach Nuno mönstrar nog en ganska stark laguppställning. 

Det mest spännande av allt är att förmodligen får vårt dyra nyförvärv Fabio Silva spela. Han kostade rekordsumman £35m och är egentligen en stor chansning eftersom han är väldigt ung. Men talang har han och förhoppningsvis kan det bli en storstjärna i Premier League, vi får se. Det ska bli väldigt intressant att få se honom imorgon, för det räknar jag med. 

Wolves ska möta Stoke City som ligger i The Championship, divisionen under Wolves. De var illa ute länge förra säsongen, men slutade på en 15:e plats och klarade kontraktet med ett par segrars marginal. Normalt ska ju Wolves vinna detta lätt, men som sagt blir det inte våra bästa spelare på planen, och dessutom är det ett litet lokalderby. Åtminstone vill Stoke ha det till ett derby. Wolves är ju betydligt mer engagerade i de heta mötena mot West Brom, Birmingham och Aston Villa, men Stoke har ju inga rivaler så de har bestämt sig för att de inte gillar oss. Matcherna mot Wolves är väldigt viktiga för Stoke City, medan vi mest gäspar.

Wolves vann ligapremiären mot Sheffield United i måndags. Då startade vi matchen med att göra två mål på sex minuter och man kan ju drömma om en lika bra start imorgon. Stämningen i klubben är mycket god, det enda som saknas är fansen på läktarna. Vi måste dock se upp för gamla vargar imorgon, det finns det många av i Stoke: Danny Batth, Sam Vokes, Benik Afobe, Steven Fletcher.

JAG OCH STOKE CITY
Jag har sett en match mot Stoke. Det var 2012 på Britannia Stadium och vi förlorade 1-2 sedan långbente Peter Crouch avgjort. Det jag mest kommer ihåg från den matchen var efteråt när en Wolvessupporter snodde en hatt från en polis, hoppade in i vår supporterbuss och satte sig sidan om mig. När väldigt förbannade poliser ryckte upp dörren trodde jag att min sista stund var kommen, men de tog rätt snubbe och jag kunde åka hem till Wolverhampton.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi vinner. Ingen storseger men vi är bättre och ligger i en division högre. Vi har många spelare som vanligtvis är avbytare men som nu vill visa upp sig och de kommer att ge allt. Vinst med 2-0, mål av Fabio Silva och Diogo Jota.

GANSKA TROLIGT(?) WOLVES-LAG
Wolves (3-4-3 fr.h): John Ruddy – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Oskar Buur, Ruben Neves, Vitor Vitinha Ferreira, Ruben Vinagre – Pedro Neto, Fabio Silva, Diogo Jota.

Truls Månsson2020-09-16 17:08:00
Author

Fler artiklar om Wolves