Inför Liverpool-Wolves

Inför Liverpool-Wolves

Svår bortamatch mot de regerande ligamästarna

Wolves ska möta Liverpool på Anfield och det blir såklart en folkfest. Nej, fortfarande spelas matcherna utan publik, England har lockdown? Eller? Faktiskt inte. Nu sägs det att vissa lag får ta in 2000 på läktaren och Liverpool ska visst vara ett av dem. Orättvist? Ja, självklart. Wolves måste fortfarande spela inför tomma läktare medan konkurrenter får ha sjungande fans. Hur lyckades FA med det? Antingen tar alla arenor in fans eller ingen, det vore ju den rimliga slutsatsen.

Liverpool är regerande ligamästare men är inte lika bra denna säsong, mycket beroende på skador. Virgil van Dijk är korsbandsskadad och de saknar även namn som James Milner, Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlai samt målvakten Alisson Becker. Men de har såklart en mycket stark trupp och deras ersättare är nästan lika bra.

Wolves har också en skada. Nämligen skyttekungen Raul Jiménez som fick skallen spräckt i en kollision med en väldigt sent inflygande David Luiz i matchen mot Arsenal senast. Inte nog med att Rauls målskytte kommer saknas, det blir också väldigt svårt för vår head coach Nuno Santo att välja taktik. Vi har ingen given ersättare för Raul, vilket betyder att vi kanske tvingas lämna vårt lyckosamma 4-2-3-1. Om nu inte Nuno sätter in 18-åringen Fabio Silva på Jiménez plats, men en sådan uppgift på Anfield vore väl lite väl tufft för den något valpiga ynglingen? Men det kan bli så.

Wolves ligger sjua i tabellen och är bara fyra poäng från ligaledning. Liverpool ligger tvåa, så detta är en toppmatch. Jag tror att vi kan bjudas på en underhållande fotboll, speciellt om Wolves får möjlighet att kontra i snabba omställningar med Pedro Neto, Daniel Podence och Adama Traoré. Men det beror som sagt på vilken taktik Nuno väljer. Kanske inte ens samtliga dessa tre får vara på planen.

Vi hoppas också att slippa VAR i denna match. Ingen kan glömma dramatiken senast på Anfield mot Liverpool då Pedro Neto sköt bollen i nät, men Jonny Ottos klack på skon bedömdes vara offside efter att VAR-domarna i sitt anletes svett till slut lyckats kämpat fram en bildfrysning i lämpligt ögonblick. Jag har en känsla av att Liverpool kommer att få ett och annat VAR-beslut med sig i denna match, de har snyftat rejält åt VAR på senare tid och det är domarna medvetna om. Det kommer med största sannolikhet drabba oss i denna match. Räkna med minst ett bortdömt mål igen.



JAG OCH LIVERPOOL
Jag har aldrig sett Wolves mot Liverpool live. Det är ju ingen match man vill se live eftersom vi vanligtvis förlorar, så den väljs systematiskt bort när man planerar England-resor. Jag ser ju hellre Wolves vinna mot Scunthorpe än förlora mot ett skickligt Liverpool. Men visst har vi vunnit på Anfield en del gånger. Vi slog ut dem ur FA cupen säsongen 16/17 när Andi Weimann gjorde ett snyggt mål. Säsongen 10/11 avgjorde Stephen Ward, det kommer ni säkert ihåg. Och så den klassiska matchen 1984 när Steve Mardenborough ryggade in ett helt osannolikt segermål. Det hjälpte inte speciellt mycket: Liverpool vann ligan och vi kom sist och åkte ur.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi förlorar väl rimligen med ett par mål, ska vi säga 1-3 och minst ett bortdömt VAR-mål för Wolves?

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-2-3-1, fr.h.):
Rui Patricio – Nelson Semedo, Willy Boly, Conor Coady (c), Fernando Marçal – Leander Dendoncker, João Moutinho – Adama Traoré, Daniel Podence, Pedro Neto – Fabio Silva.

Hurra, jag lyckades skriva hela denna artikel utan att nämna det förbjudna ”J”-ordet!
We miss you Diogo, såklart gör vi det.

Truls Månsson2020-12-05 10:54:09
Author

Fler artiklar om Wolves