Inför Liverpool-Wolves

Inför Liverpool-Wolves

Ny seger?

På onsdag skall Wolves till Nottingham för att spela kvartsfinal i ligacupen, men först skall Liverpool dammas av på Anfield.

Matchen spelas ikväll kl 21, svensk tid, och det är ett möte i FA-cupens omgång 3.

Lagen behöver väl ingen närmare presentation, och framförallt har vi väl just nu ingen aning om hur starka startelvor lagen kommer ha. Gissningsvis kommer några spelare som normalt startar i PL att spela, medan några andra kommer vila.  Vi får se.

Om någon mot förmodan reagerade på uttrycken "damma av" och "ny seger" så har alltså Wolves väldigt lätt för Liverpool i cupsammanhang.  Även om vi har 11 raka förluster i inbördes möten i Premier League, så är det inte riktigt samma sammanhang. Cup är cup och vi slog ut dom ur FA-cupen både 2017 och 2019, och senaste cupförlusten kom 1952.  Totalt har vi 6 segrar på 8 cupmatcher mellan lagen genom historien.  På tal om ligacupen så slog vi förresten Liverpool i denna cup 1973 på vägen mot titeln 1974.

Om någon undrar när fasiken motsvarande match skall spelas i PL, så är det fortfarande inte klart. Matchen sköts ju upp i höstas pga att drottningen avled och nytt datum har inte kunnat hittas. Kanske spelschemaplanerarna hoppas på att lagen skall åka ur FA-cupen så PL-mötet kan läggas på ett planerat FA-cupddatum, men eftersom lagen möts ikväll lär ju ett av dom gå vidare.   Och det lär som sagt bli Wolves.  Traditionens makt är stor i fotboll. Det bara är så.

Att hoppas på?  Denna är lite knepig eftersom vi inte har facit när det gäller Nottingham-matchen. Skulle vi vinna den har vi dubbla semifinaler i slutet av januari, och kanske en FA-cupmatch däremellan blir lite för mycket för att orka prestera det som krävs i PL för att hänga kvar. Vi har väldigt viktiga ligamatcher i februari.  Men som supporter hoppas man såklart alltid på segrar, även om det logiskt sett kanske vore bra om vi åkte ur ikväll.

Tips?  1-2 igen, dvs Wolves vinner.

Magnus Bengtsson2023-01-07 08:47:00
Author

Fler artiklar om Wolves