2023-09-01 21:00

Luton - West Ham

Inför Luton borta - blir det tredje raka?
Får Bowen jubla igen?

Inför Luton borta - blir det tredje raka?

Två raka segrar, först mot Chelsea och sedan mot Brighton. Nu väntar en resa till Luton för ett möte med nykomlingen på Kenilworth Road. Kan tredje raka segern bärgas?

West Ham kommer till spel med gott självförtroende, de två som är tveksamma till spel är Soucek som klev av matchen mot Brighton med hjärnskakning (det ska vi vara försiktiga med), och Mavropanos. Dock är Aguerd tillbaka från avstängning. Förutsättningarna är därmed goda och kanske finns även om hopp att få se senaste nyförvärvet Mohammed Kudus i spel. Det intressanta är att han har ungefär samma utgångsposition som Bowen så hur det kommer se ut långsiktigt återstår att se. Personligen ser jag gärna att de får ganska fria roller och byter positioner med varandra för att förvirra motståndarna och skapa ytor. Oavsett vad behövs det alltid både spets och bredd. 

Vad Luton beträffar så är det deras första hemmamatch i högsta serien sedan de åkte ur 1991-92. De lär således vara enormt taggade. I sina två första matcher för säsongen föll de med 4-1 mot Brighton och med 3-0 mot Chelsea. Min bild (utan att ha detaljstuderat matcherna) är att Luton hängt med ganska bra i tempot, men att de inte klarar av att stå emot under hela speltiden. I veckan slog de League Two-laget Gillingham med 3-2, det lär dock inte påverka utfallet i fredagens match.

Luton kommer till spel utan gamle West Ham-produkten Dan Potts som är skadad, det gäller också Gabriel Osho och Jordan Clark. Däremot är det möjligt att vi får se en annan gammal bekant till klubben i Reece Burke.

Luton kommer gå en lång kamp för överlevnad till mötes för att undvika nedflyttning och en nyckel är att hålla ihop det på hemmaplan. De lär dessutom vara enormt taggade då det här är deras hemmapremiär. Med det sagt kan det vara just det som gynnar oss: vi vet att Moyes vill stå lågt och satsa på kontringar, om Luton går ut hårt så finns möjligheten att de är övertända och går bort sig, vilket kan öppna luckor för oss.

Det kommer bli en tuff match, men jag väljer att vara positiv. Vi vinner med 2-1!

Come On You Irons!

JesperJesperWHU2023-08-31 12:10:33
Author

Fler artiklar om West Ham