Inför Luton - Derby

Dags för nytt Londonmöte för Derby, som vill ha revansch efter premiärförlusten mot Reading.

Sex matcher i rad utan seger (efter ordinarie tid) och detta trots beskedligt motstånd i de flesta fallen. Nej, det har inte börjat bra för the Rams efter sommaruppehållet. Spelet har verkligen inte imponerat och måltorkan varade i fem och en halv match innan Jason Knight äntligen kunde göra ett mål i tisdags i Ligacupmatchen mot Preston. Nu räckte det ändå inte ens till förlängning eftersom nye holländske mittbacken te Wierik lyckades bli utvisad minuterna efter ledningsmålet och därmed gav Preston chansen att vända, vilket man också gjorde.

Allt är tämligen nattsvart, men ska man hitta förklaringar och möjligen kunna ha förhoppningar, så finns det en hel del att peka på. Skadeproblemen (har vi hört det förr?) har slagit extra hårt nu, när truppen är lite tunnare. Med skadade trion Tom Lawrence, Duane Holmes och Martyn Waghorn på planen, så är jag säker på att det hade sett annorlunda ut. Måltorkan är ett jätteproblem, så det var en stor lättnad när det äntligen blev ett framåt i tisdags. Till på lördag har vi äntligen lovande polacken Kamil Jozwiak spelklar och även om han inte är den strikern vi väntar på, så kan han nog öppna upp en del framåt. Kanske vi kan få se lite av den Louis Sibley vi såg i slutet av förra säsongen om det blir mer öppningar framåt?

Jordan Ibe, som ju gjorde en bejublad låneperiod för oss 2014 ryktas vara väldigt nära en övergång. Han kommer isåfall på fri transfer och tyvärr med stukat självförtroende efter en svag säsong i Bournemouth ifjol. Kan han kanske hitta form i en miljö han har goda vibbar från och då bli ett verkligt tillskott på mittfältet.

Men, nu måste Cocu hitta den strikern vi skriker efter! Martin fick gå och Marriott jagar runt tämligen isolerat, Waghorn är skadad och Sibley ur form. Unge Morgan Whittaker och Wayne Rooney har i något som liknar desperation agerat striker. Rooney är ju alldeles för orörlig för det. Hans dominans däremot som defensiv spelfördelare på mittfältet jättebra.
Whittaker har på grund av skadeläget, fått ännu större förtroende denna säsong, men det känns inte bra eller rätt. Överhuvudtaget är det alldeles för tidigt för våra ungtuppar att få ta så stort ansvar som de fått göra hittills tycker jag. Stommen måste vara mer rutinerad. Kan ju finnas risk att knäcka tonåringarna annars. 
Det har florerat oroväckande få rykten om anfallare på väg in, men Cocu hävdar att det är på gång, så vi får väl hoppas att det stämmer. Det känns ganska akut. En spelare som nu nämns är West Bromwichs Kenneth Zohore.
Ett av våra klara nyförvärv, holländske mittbacken Mike te Wierik, lyckades tyvärr fortsätta Derbyspelarnas inslagna bana från slutet av förra säsongen genom att bli utvisad i cupmatchen mot Preston och med tanke på vår tunna trupp är ju det där något som Cocu måste hjärntvätta spelarna med; håll er på planen! Det går ju inte att hålla på sådär i år igen.
En bortamatch mot Luton låter inte som världens svåraste uppgift, men faktum är att de är obesegrade i sina åtta senaste seriematcher och har inlett 20/21 med tre raka segrar. Kan nye polacken komma in och trolla så kan vi få nåt med oss hem, men just nu finns tyvärr inte mycket som tyder på det…

Förslag på laguppställning

Marshall
Byrne - Clarke - Evans - Forsyth
Bird - Rooney - Knight
Jozwiak - Marriott - Sibley

Ola Carleke2020-09-17 20:07:43
Author

Fler artiklar om Derby