Inför Man U-Wolves

Inför Man U-Wolves

Äntligen premiär.

Säsongen 23/24 är igång och ikväll är det dags för sista premiären.  De lägre serierna startade ju förra helgen och alla övriga PL-lag har redan varit i farten, så bara Manchester U och Wolves kvar.

Blir väl lite extra spännande och nervöst för vår del, med tanke på att vi plötsligt bytte ut hela tränarstaben förra veckan. Borta är Lopetegui och fem andra och in kom Gary O´Neil plus tre andra.  Är väl förresten fortfarande vakanta tjänster och lite rörigt.  Har framkommit i efterhand att det tydligen blev klart att Lopetegui skulle lämna en dryg vecka innan det blev officiellt, men han lovade att ställa upp och leda laget fram tills en ny var på plats. Tråkigt att han lämnade, men trots usel tajmning skötte väl båda parter det väldigt snyggt, och nu önskar vi istället Gary lycka till.

Annat som hänt är att Max Kilman utsetts till lagkapten, och han har även skrivit på ett nytt långt kontrakt. Tänk vilken utveckling han haft.  Spelade ju Futsal från början och har 25 landskamper för England där, värvades till Wolves och började satsa seriöst på fotboll när han var 20+, och nu 5 år senare som 26-åring är han kapten för ett PL-lag i fotboll. Men vägen dit har inte varit spikrak, då han våren 2022 hamnade i dålig form och nog tänkte på helt andra saker än fotboll. Londonfödde Kilman har rysk pappa från Odessa i Ukraina och ukrainsk mamma från Kiev, och kan inte ha varit lätt att hålla fokus på fotbollen förra våren.  Ukraina ville förresten ha med honom i sitt landslag 2021, men de fick nej just pga hans antal landskamper för England i Futsal.  Vi får se om han fortsätter utvecklas och så småningom når det engelska landslaget även i fotboll, men första saken först som man säger på svenska. PL-premiär på Old Trafford ikväll.

I övrigt vet ni vad som hänt på spelarfronten.  Bland annat har Neves, Jimenez och Adama Traore lämnat, och Wolves-publiken får snickra på nya spelarsånger att sjunga under matcherna. De gamla idolerna har lämnat och nu är det dags för nya att träda fram.  Intressant och spännande.

Spelarnumren för säsongen presenterades idag.  se "Truppen".

Presentation och kommentarer om vår motståndare?  Nej, behövs väl inte.

Tips?  I normalfallet skall vi såklart förlora, och även om man såklart hoppas på skräll så får tipset bli 3-1.

Kickoff kl 21, svensk tid.

Se även vårt forum för gemensamma träffar i Stockholm samt en planerad träff i Göteborg 23/9.

TV: Det bästa från Wolves säsongen 22/23
 

Magnus Bengtsson2023-08-14 13:46:00
Author

Fler artiklar om Wolves