Inför: Man Utd - Chelsea

Inför: Man Utd - Chelsea

Under måndagskvällen avslutar giganterna Manchester United och Chelsea den andra omgången av Premier League. Båda lagen har full pott från sina öppningsmatcher, och gästerna Chelsea har en match mer spelad där man under onsdagen vann 2-1 mot Aston Villa.

Moyes såg sitt lag inleda med tre poäng genom en 4-1 seger under öppningsdagen av säsongen i Swansea förra helgen, med Robin van Persie och Danny Welbeck som målskyttar för Premier League-mästarna.

Men nu ställs man mot ett svårare test där Jose Mourinhos Chelsea, som har börjat sin säsong med två segrar hemma på Stamford Bridge mot Hull City och Aston Villa

Man Utd
Sir Alex Fergusons efterträdare, Moyes har fått vänta i mer än100 dagar för debutera framför klubbens supportrar hemma i Manchester, och även om det är en match United kommer in till utan en betydelse inför  ligaspurten om titeln är Moyes är fortfarande uppspelt.

Han sade inför matchen: "Det har varit en massa saker som jag har sett fram emot - som att ta laget på turné och leda dem ut på Wembley. Men att göra det på Old Trafford i första matchen mot Chelsea är nog det mest spännande för mig hittils."

Ett spännande momentum är framtiden för Manchester United anfallaren Wayne Rooney. Rooney har lämnat två önskemål om överföringar under de senaste tre åren och är Chelseas största transfermål denna sommaren, som har fått formella transferbegäran avvisades av klubben.

Mourinho hävdade att Chelsea inte skulle förnya sitt intresse förrän efter matchen , i syfte att vara professionella och respektfulla. Moyes har vid upprepade tillfällen sagt Rooney är inte till salu, och avslöjade att han kan börja mot Mourinhos män. "Wayne har fått en bra chans att spela. Han har en god chans att starta " sa Moyes.

Truppen har en del fråvaro, Brasilianska försvararen Rafael kommer tillsammans med Darren Fletcheroch Nick Powell att missa matchen för United. Ashley Young, Nani och Chicharito är tveksamma till spel.

De Gea lär starta i målet, Jones, Ferdinand, Vidic och Evra kommer förmodligen att bilda försvarslinje. Valencia, Carrick, Giggs, Cleverley väntas spela på mittfältet och  Welbeck blir släpandes bakom Van Persie.

Alltså (4-4-1-1): De Gea; Jones, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Cleverley; Welbeck, Van Persie.

Chelsea
Chelsea besegrade Villa med 2-1 under onsdagskvällen, med försvararen Branislav Ivanovic som matchvinnare. Trots vinsten var det inte en lätt match där gästerna Aston Villa imponerande, men kvalitén hos hemmalaget var bättre och Chelsea klättrade upp i serieledning.

The Blues har inte förlorat på sina senaste 10 Premier League matcher – där en av matcherna inkluderar en 1-0 seger på Old Trafford i maj.
Medan United:s hemmamatcher i Premier League har slutat med 51 vinster av 59 matcher - de har vunnit 51 av sina senaste 59 hemmamatcher, av de fem försluter man åkt på har två av dem förlusterna kommit mot Chelsea.

De två lagen spelade mot varandra fem gånger förra säsongen, där Chelsea slog sina rivaler ur både FA-cupen och Capital One Cup, och lyckades även vinna på Old Trafford.

Mourinhos enda skadebekymmer är David Luiz, som är en tvekan till draget på grund av en hamstring skada. Resten av truppen är skadefri och laget har även fått in ett nytt tillskott på mittfältet i form av Willian från Anzhi. Brassen är dock otillgänglig eftersom spelarens arbetstillstånd väntas komma på onsdag.

Cech i mål som vanligt. Mourinho väntas fortsätta med samma försvarslinje med Ivanovic, Terry, Cahill och Cole. Mittfältet beståendes av Ramires och Lampard som spelar bakom trion Oscar, Mata och Hazard. Både Ba och Torres har fått chansen så efter någon logik bör Lukaku få chansen under morgondagens match.

Trolig startelva: (4-2-3-1): Cech, Ivanovic, Terry, Cahill, Cole;, Lampard, Ramires; Mata, Oscar, Hazard; Lukaku  

Matchen börjar 21:00 och sänds på Viasat Fotboll
Chelsea kan bli det första laget någonsin att vinna två Premier League-matcher på Old Trafford under ett kalenderår.
Glöm inte Chelseatipset!

 

Stefan Petranovic2013-08-25 22:58:45
Author

Fler artiklar om Chelsea