Inför Manchester C-Wolves

Inför Manchester C-Wolves

Jämn match igen?

Wolves skall till Eddieshat Stadium och möta topplaget Man C, och även om det låter som en dundertorsk skall vi väl inte ge upp på förhand.  Vi brukar faktiskt göra ganska jämna matcher på Ettithatt, och även om 3-17 senaste 5 mötena med Man C låter chanslöst så är det oftast på Molineux vi är mer chanslösa.

Förra säsongens möte på Edithsmad slutade 1-0, efter att Jimenez klantat till sig två gula kort just före paus.  Säsongen före förlorade vi visserligen med 4-1, men siffrorna ljuger lite eftersom det faktiskt stod 1-1 bara 10 min före full tid. Och ytterligare en säsong före var det vi som vann 2-0.  Så att gå ut och lira bortamatch på Ehtihaid är inget vi känner någon direkt skräck inför.

Manchester C behöver ju ingen presentation.  De är normalt riktigt bra och borde egentligen ligga i topp, men formen har väl sett mer sviktande ut denna säsongen än den gjort på många år. Om det är en fördel eller en nackdel för oss att de i veckan vände 0-2 till 4-2 mot Spurs är svårt att veta.  Kanske de tror att de kan ställa ut skorna mot oss, och vid eventuellt underläge kan vända matchen när de vill.  Men vi är nog bättre på att parkera buss än Spurs, så ger de oss ett försprång kan de tappa poäng.

Att presentera Wolves är förresten inte helt lätt just nu. En del skador, småskador, spelare ut och spelare in. Händer en del på transferfronten och nybygget är nog inte klart ännu.  Sägs att Craig Dawson från West Ham är i princip klar, och dessutom värvade vi anfallaren Pablo Sarabia från PSG i veckan.  Sedan tidigare har den defensiva mittfältaren Mario Lemina kommit från Nice och sommarens dyra nyförvärv Guedes har lämnat för Benfica.

Kickoff: Söndag kl 15, svensk tid.

Tips?  Trots allt är utgångstipset förlust. Cirka 3-1 låter väl logiskt.

Personliga minnen?  Jo, har varit på Ethihad och då förlorade vi med 1-0 eller 2-1 eller nåt sånt. Minns mer av pubrundan före samt den extremt långa promenaden till arenan långt ute i något industriområde. Tänk vilken tur vi har som har Molineux mitt i stan, och vi är ju nästan unika med det numera.

TV: Höjdpunkter från höstens möte mellan Wolves och Man City
 

Magnus Bengtsson2023-01-21 22:33:00
Author

Fler artiklar om Wolves