Inför Manchester United-Wolves

Inför Manchester United-Wolves

Tätt med matcher under mellandagarna

Igår spelade Wolves mot Tottenham och imorgon kväll är det dags för match igen. Manchester United har fått en dags längre vila, orättvist eller hur? Typiskt att de alltid får fördelar! Nja, det finns faktiskt lag som har ännu tightare spelschema än Wolves, så man ska inte klaga. Och visst är det kul med mellandagsfotboll? Det är ju då familjefadern för första gången introducerar sina små förväntansfulla barn till den engelska ligan, och så kommer det....INTE bli i år. Fortfarande får ingen se fotboll, det är lockdown i England.

Wolves kryssade mot Spurs igår och det var en ganska trevlig match. Jag gillar verkligen 4-2-3-1. Det blir en fin offensiv fotboll när vi har fyra anfallare på planen, Adama Traoré, Daniel Podence och Pedro Neto dribblar sig förbi allt, och unge Fabio Silva längst fram ska förhoppningsvis börja peta in bollar i nät också.

Wolves har egentligen inte så mycket val eftersom vi snart bara har 11 seniorspelare att sätta in. Det är väldigt mycket skador nu. Willy Boly, Leander Dendoncker stod över senast, och Raul Jiménez är inte frisk ännu efter huvudskadan mot Arsenal. Och mot Spurs verkade Fernando Marcal få ont. Så egentligen har head coach Nuno inget att tveka om, det lär bli samma offensiva taktik mot Manchester United.

Jag måste säga att jag gillar Manchester United som klubb, har alltid gjort det. Den skallige Bobby Charlton och den skäggbeprydde playboyen George Best lirade omkring i Tipsextra, och sen kom ju Joe Jordan utan tänder, snitsaren Sammy McIlroy och skotten Lou Macari. Ja, alltså jag gillade United innan Beckham-eran, då blev det för mycket plast och yta. Men 70-tals United var riktigt coola. Ett lag alla gillade. Charmiga!

Nu har Manchester United blivit en annan sorts klubb och har legosoldater som Edinson Cavani och Paul Pogba i startelvan. Och jag tål inte mittbackarna slab-head Harry Maguire och den ack så överskattade springa-titta-sidan-om Victor Lindelöf. Vi får gärna vinna mot dom. Det är alltid kul att besegra Manchester United.

Säsongen 2018/19 gjorde vi det till och med två gånger. 2-1 i ligan och 2-1 i FA cupen. Men det var på Molineux, det är såklart svårare på Old Trafford. United är dessutom en klubb som inte lider så mycket av tomma läktare eftersom deras publik mest är förvirrade turister från Japan. En av de tystaste arenorna i England, även med publik.

JAG OCH MANCHESTER UNITED
Jag har aldrig sett Wolves mot Manchester United live, det är inte direkt en match man väljer ut när man ska åka till England. Däremot minns jag en del TV-matcher. Kenny Miller avgjorde 2004, det var en härlig match och vi beställde in en flaska champagne på den sunkiga sportbaren, det var garanterat första gången någon gjorde det.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Manchester United har hittat formen och är svårslagna, det skulle vara en skräll om vi vann. Men jag slår till med ett kryss på tipset eftersom vi har många spelare som vill visa upp sig i en sådan här match och som då tänder till lite extra. Det blir 1-1 och målet gör Pedro Neto.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): Rui Patricio – Nelson Semedo, Conor Coady (c), Romain Saiss, Rayan Aït-Nouri – João Moutinho, Ruben Neves – Adama Traoré, Daniel Podence, Pedro Neto – Fabio Silva.

Truls Månsson2020-12-28 18:48:00
Author

Fler artiklar om Wolves