Inför Manchester United – Wolves

Inför Manchester United – Wolves

Sista chansen att haka på topp 6

Först vill jag skriva att jag inte ens är säker på att det blir någon match imorgon. Wolves två senaste matcher har ställts in och inför den senaste, 28 december, så var det vi i Wolves som hade drabbats av sex covid-fall. Inga namn nämnda, men det ryktas om att det är Kilman, Jiménez, Traoré, Ruddy, Fabio Silva och Dendoncker. Om ingen av dem kan spela imorgon så är vi i det närmaste chanslösa och får hoppas på att möjligen gneta till oss 0-0. Men om Wolves head coach Bruno Lage har samtliga spelare tillbaka efter en snabb jul-karantän så har vi en hyfsad chans.

Wolves ligger åtta i tabellen och har häng på Tottenham och Manchester United som ligger strax ovanför. Men bara om vi vinner imorgon. Vi måste ha tre poäng, annars kan vi glömma topp sex denna säsong. Detta är sista chansen att haka på tåget och därför är det synd om vi skulle ha kvar en mängd covid-fall i truppen. Vi har dessutom skador på Hee-Chan Hwang, Rayan Ait-Nouri, Willy Boly, och sedan tidigare Yerson Mosquera, Pedro Neto och Jonny Otto. Så inga covid-fall, tack!

Wolves har antagligen Englands bästa försvarsspel. Jag skriver försvarsspel och inte försvar, eftersom hela vårt lag är defensivt inriktad. Det är väl egentligen bara Jiménez och Traoré som är anfallare, resten står och väntar vid mittlinjen och då är det såklart svårt att göra mål på oss. Vi har på de sju senaste matcherna släppt in två mål. Men å andra sidan har vi bara gjort två mål på de senaste åtta matcherna. Ingen fyrverkeri-fotboll således, men vi plockar en hel del poäng. De två målen har givit oss nio poäng (1-0, 1-0, 0-0, 0-0, 0-0). Inte illa, men det är ändå ingen maximal utdelning. Manchester City fick en låtsasstraff och Liverpool avgjorde i 94 minuten. Vi kunde haft två poäng till.

Jag var nyligen på plats i Wolverhampton och såg när vi enkelt vann mot West Ham som ligger före oss i tabellen. Jag tror därför att vi har en hyfsad chans mot Manchester United. Men då gäller det att alla kan spela. Om tre-fyra ordinarie spelare är borta får vi stryk. Vårt B-lag kan inte rå på United.

Målskyttet ja. Hur ska vi göra mål? Ja, svårt att säga. Det är väl i huvudsak en taktisk fråga. Vi anfaller ju inte utan maler oss allt närmare motståndarnas mål, sakta med säkert. Funkar det mot Manchester United. Förmodligen en ganska vettig taktik, men tveksamt om det räcker till vinst.

Jag kommer att se matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan, kick-off 18:30, vi ses där. Om det nu blir någon match, men vi tror väl det!

JAG OCH MANCHESTER UNITED
Jag har aldrig sett Wolves vs United live. Ingen match man vill se, men det finns såklart många minnesvärda möten där Wolves vunnit på ett överraskande sätt. Säsongen 2018/19 vann vi rent av två matcher mot United, både i ligan och i FA cupen. Det var härliga dagar, men då hade vi Diogo Jota i laget som gjorde mål i bägge matcherna.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi har inte vunnit på de sju senaste matcherna mot Red Devils, så visst blir United favoriter. Risken är dessutom att vi inte kan spela med vårt bästa lag, men kanske vi kan hålla 0-0 ändå? Ingen Big Six-straff emot oss, tack. Orkar inte med mer sådana. Att Mike Dean dömer och André Marriner är i VAR-rummet är inget bra tecken - det var ju Marriner som gav Man City sin rygg-straff mot oss.

TROLIGT WOLVES-LAG:
Ingen aning vilka som är friska, men annars blir det antaglien ett defensivt 3-5-2 typ
WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Ki-Jana Hoever, Ruben Neves, João Moutinho, Leander Dendoncker, Fernando Marcal – Raul Jiménez, Daniel Podence. Risken är väl att det blir ett helt annat lag pg covid. Come on you Wolves!
 

Truls Månsson2022-01-02 12:16:00
Author

Fler artiklar om Wolves