Field Mill, 2022-08-09 20:45

Mansfield - Derby

Inför Mansfield Town - Derby County

Efter två ligamatcher är det dags för ligacupens första omgång och en tur till Mansfield.

Många tror säkert att det blir en ny bekantskap för Derby County i liga- och cupsammanhang när det stundar möte mot Mansfield Town. Klubbarna har faktiskt stött på varandra under de två säsonger i ligaspelet The Rams gjorde sin första visit i tredjedivisionen på 50-talet. Ett kryss och tre segrar till Derbyfavör blev det då. Det finns även en ligacupseger för The Rams 2002. Det blir lite av ett lokalderby då Mansfield ligger ca 2 mil nordost Derby. I ledarstaben har Mansfield för ramssupportrar en del bekanta namn. Manager är Nigel Clough med Gary Crosby och Andy Garner som sina närmsta kollegor. Om det inte räcker så finns det ytterligare en Clough i ledarstaben, broder Simon är rekryteringsansvarig. Det var nära att Mansfield tog steget upp till League One i våras, dock blev Port Vale för svåra. Tiden går fort och det är faktiskt nästan nio år sedan Nigel fick kicken från Derby County efter drygt fyra och ett halvt år i klubben. Sitter det fortfarande en tagg kvar där?? Skulle tro det, en seger för Clough skulle betyda mycket för honom personligen.

Derbyspelarna har åter oerhört svårt att få bollen i nät trots att de skapar kanonlägen. Visst kan man skylla på att laget ännu inte är samspelt, men jag tror det har saknats viss skärpa i avgörande lägen. Det positiva är dock att med det spel vi kunnat se är att skapa klara målchanser inte är några större problem, nästa steg är att få in bollen i mål. Vi får hoppas att det inom kort lossnar för några av spelarna.

När Liam Rosenior intervjuades efter matchen i lördags sade han självklart att cupspelet är viktigt och att det satsas på vinst mot Mansfield, vilken manager skulle inte uttrycka sig så. Frågan är hur han tänker innerst inne. Vill han köra samma startelva som senast för att få ihop ett lag som fungerar tillsammans eller är det dags för bänkspelarna att starta. Jag tror på det sistnämnda.

Ligacupen och Derby County  -   inget direkt fungerande äktenskap. Två säsonger har vi varit nära en finalplats på Wembley. Leeds United blev för svåra 1967/68 och Manchester United 2008/09. För övrigt är det sällan det tagits några överraskande skalper.

Transferfönstret stänger om cirka tre veckor och förhoppningsvis kan Rosenior addera ytterligare spelare till truppen. Det känns som vi är i ett skriande behov av en högerback och målvakt. Varför inte någon mer wing-spelare. Rosenior kan inte fortsätta köra Jason Knight som högerback, det ger
honom och hans agent ytterligare en anledning att söka sig bort.


Möjlig startelva;

Wildsmith
Oduroh, Stearman, Cashin, Forsyth
Sibley, Thompson, Knight
Dobbin, Collins, Barkhuizen
 

Stefan Borg2022-08-08 20:53:14
Author

Fler artiklar om Derby