Inför Middlesbrough FC - Nottingham Forest

NottinghamForest möter Middlesbrough på deras hemmaplan Riverside Stadium på annandagen 26 december kl 16:00 Forest TV sänder

Senaste matchen:
Nottingham Forest besegrade Hull City med 2-1 på City Ground

Huvudtränare Steve Cooper gjorde inga förändringar i startelvan. Den enda som hände var att Tobias Figueiredo var tillbaka på bänken, på bekostnad av Braian Ojeda. Ryan Yates fortsatte som mittback i en 3-4-3 formation.

Återigen över 26 000 på plats, trots förändrade covid restriktioner.

Jordi Osei-Tutu gjorde sin första match på vår hemmaarena sedan augusti, och var direkt med i hetluften. En tidig hörna höll på att direkt ge resultat, men Lewis Grabbans volley gick över målet.

När klockan passerade femton minuter fick de röda en frispark. James Garner hittade Grabban som återigen inte träffade målet.

Ett samarbete mellan Jack Colback och Grabban, men även det rann ut i sanden.

Brice Samba fick ingripa för första gången, när han plockade ner ett inlägg.

Bästa chansen kom efter samarbete mellan Brennan Johnson och Djed Spence. Bollen passerade mållinjen väldigt nära bortersta stolpen.

En frispark från bortalaget träffade sidan på Sambas målbur.

Forest fick göra ett tidigt byte på grund av skada på Osei-Tutu, och in kom Alex Mighten.

Hull tog ledningen precis före paus, en diagonal passning till vänster, och en frispelad anfallare satte bollen bakom en chanslös målvakt.

Halvtid: Nottingham Forest 0-1 Hull City

Hemmalaget var nära kvittering i början på andra, men nicken från Philip Zinckernagel räddades av burväktaren.

De röda utjämnade på straff genom Grabban, sedan Mighten blivit fälld i straffområdet.

Tro det eller ej men Joao Carvalho stod vid sidan redo för inhopp, då Mighten tyvärr fick lämna på grund av skada.

Forest ökade trycket genom Johnson och Grabban, men Hull lyckades freda sitt mål.

Med en kvart kvar lyckades Grabban slita sig loss på högerkanten och fick till ett inlägg, som Johnson iskallt bröstade ner och enkelt slog bollen i mål.

Bortalaget försökte svara direkt med ett antal hörnor, men med tur och skicklighet lyckades de röda freda sitt mål.

Forest höll undan trots sex minuters tilläggstid, och är nu obesegrade i nio matcher.

Slutresultat: Nottingham Forest 2-1 Hull City

Nästa Match:
Nottingham Forest försöker förlänga sin obesegrade svit till tio matcher, när man möter Middlesbrough på annandagen.

Boro har likt Forest nyligen bytt tränare och även dom är just nu i riktigt bra form. Det kommer att bli en riktigt tuff match, då det skiljer endast en poäng mellan lagen.

Vår walesiska tränare ser som sin viktigaste uppgift att motivera spelarna, så man inte börjar bli bekväma och självbelåtna. Det ser bra ut för tillfället, men det är lång väg att vandra.

I omklädningsrummet:
När det gäller skador så har tyvärr två tillkommit sedan matchen mot Hull.

Jordi Osei-Tutu som precis var tillbaka från skada och startade matchen piggt, men åkte på ytterligare en skada(ankel). Kommer med största sannolikhet inte vara tillgänglig innan slutet på februari.

Alex Mighten ersatte den föregående spelaren, men även han fick bryta(knä skada). Det är slutet februari även här.

Max Lowe kan eventuellt vara tillbaka i början på januari, vilket är positivt.

Loic Mbe Soh har haft en del bakslag, men det kan vara början januari även för honom.

Trolig startelva:
Samba; Worrall, Yates, McKenna; Figueiredo, Garner, Cafu, Colback; Johnson, Grabban, Zinckernagel

Jan Gustafsson@janne25guss2021-12-25 15:03:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg