2024-04-27 16:00

Millwall - Plymouth

Inför vårresan del 2: Millwall - Plymouth Argyle
Kan Morgan Whittaker (här mot Millwall i höstas) återupptäcka formen?

Inför vårresan del 2: Millwall - Plymouth Argyle

Med ödet i egna händer reser Plymouth Argyle upp till London för säsongens sista bortamatch. Motståndarna Millwall har redan fixat nytt kontrakt till nästa säsong, kan Argyle göra likadant imorgon?

No one likes them, they don't care...
Det blir första besöket på The Den för mig och sjunde Argylematch live denna säsong. Argyle sålde slut sina 2000 biljetter enbart till årskortsinnehavare som vanligt, och hade säkert kunnat sälja 2000 till men fick inte sektionen under trots förfrågan. 

Millwallfans har förstås ett ganska skrämmande rykte om sig - och det är nog fortfarande en plats där man inte visar motståndarlagets färger utanför arenan i första hand. För trettio år sedan hade man kanske stannat hemma, men huliganproblemet i England är lyckligtvis mycket mindre nuförtiden. 
 
Det är tydligen en tradition dock att polisen håller tillbaka bortafansen efteråt tills alla hemmafans har försvunnit - förhoppningsvis inte så länge att jag missar flyget senare!

Millwall är klara - men besvikna med säsongen
Millwall missade playoff i sista omgången ifjol och tippades av många som playoffkandidater även denna säsong. Det har dock inte blivit så och för bara några veckor sedan såg de nästan ut som favoriter till nedflyttning efter uselt spel och förluster i Rotherham och Huddersfield. Men sedan vaknade de till liv, slog Leicester och tog två vinster till och har nu säkrat sin plats i nästa års Championship med två omgångar kvar. 

Under hösten kom de till Home Park under ledning av Gary Rowett, backade hem och sparkade undan en hel match, kontrade in ett mål och tog tre poäng. Det var effektivt den kvällen men jag undrade redan då hur någon trodde att sådant spel skulle ta dem till playoff. Rowett lämnade några veckor senare och leder nu Birmingham in i nedflyttningskampen.

In kom istället unga tränaren Jo Edwards och skulle helt ändra spelidén och vara mer positiv och underhållande. Det gick tydligen inte med spelartruppen de har och klubben rasade mot botten. Han sparkades sedan till förmån för före detta spelaren Neil Harris, som har återinfört gamla metoder och styrt dem till säkerhet. 

Man hoppas såklart att de går och tänker på solsemester under matchen imorgon, men det är kanske en from förhoppning - de vill säkert avsluta snyggt i sista hemmamatchen och fortsätta den fina formen som de har.

Inga nya skador
Skadebenägna veteranen Adam Forshaw varade inte ens 10 minuter mot Stoke innan han fick utgå skadad, det var dock tydligen inget allvarligt och han har tränat under veckan. Jag gissar att han är given i startelvan om han är frisk, med tanke på PL-erfarenheten och styrka i tacklingarna. Annars förväntar jag mig en del ändringar efter plattmatchen i Stoke, med preferens för stora starka krigartyper som lär behövas i en sådan match. Millwall gör många av sina mål från fasta situationer. 

Facit mot Millwall är inte fantastiskt med ingen vinst på 10 försök sedan 1997. Äldre supportrar minns dock en seger 1967, som bröt en svit på 59 matcher på The Den utan hemmaförlust. De som var där minns också en kall resa hem efter att supporterbussen fick fönstren krossade av uppretade hemmafans!

Vid vinst borde kontraktet vara säkrad, kanske redan matematiskt imorgon om andra resultat går vår väg. Det är fortfarande väldigt tajt i botten så det kommer att finnas många ögon på telefonerna och övriga resultat - framför allt att West Brom kan slå Sheffield Wednesday och att Coventry kan slå Blackburn!


 

Geoff Bache2024-04-26 18:18:00
Author

Fler artiklar om Plymouth