Inför Newcastle – Wolves

Inför Newcastle – Wolves

Viktig match för båda lagen

Wolves ska imorgon kväll möta Newcastle och eftersom viruset blir extremt aggressivt efter kl 20 så kan vi tyvärr inte samlas och se matchen på närmaste sportbar, då matchen börjar kl 21.

Om nån funderar på om statsepidemiolog Tegnell har tappat det så är beviset här. Trams, är min spontana kommentar. Antingen stänger man helt alla restauranger och ger dem näringsförbud eller så håller man dem öppet fullt ut. Rena parodin just nu, vilket alla restaurangägare och besökare håller med om.

Om vi bortser från Folkhälsomyndighetens populistiska galenskaper som gör allt för att tillfredsställa de högljudda alarmisterna så är det en ganska viktig match som utspelas imorgon. Om Wolves ska blanda sig in i striden om en sjundeplats och eventuellt Europa League så måste vi vinna imorgon. Poängförlust och vi är by definition ett midtable-lag som fightas om de inte alltför upphetsande platserna 10-15.

Men det är inte illa det med tanke på hur vår säsong sett ut med allvarliga skador på många nyckelspelare. Jag tror att de flesta Wolvesfans tar en placering i mitten denna väldigt underliga säsong.

Newcastle som är motståndarna imorgon ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket och behöver alla poäng de kan få. De har rimligen en betydligt högre motivationsgrad än Wolves, och jag blir inte alls förvånad om de vinner

Wolves har haft ganska mycket flyt de senaste matcherna med VAR-domslut med oss, tilldömda straffar och självmål av motståndarna. Detta kan rimligen inte fortsätta i all evighet så därför tror jag att det blir en mycket svår match imorgon, även om Newcastle på pappret är något sämre än oss.

Woves har 10 poäng av 12 möjliga och kommer antagligen att fortsätta med den startelva som varit så lyckosam den senaste månaden. Taktiken blir 3-4-3 och där anfallstrion Traoré-José-Neto ständigt byter plats och roterar för att förvilla motståndarna.

Newcastle har problem och deras manager Steve Bruce sitter löst till. Om Wolves skulle dunka till Newcastle rejält så lär han ryka, så illa är det. De har 11 förluster på sina 17 senaste matcher och fansen är minst sagt missnöjda. Eftersom värsta konkurrenten Fulham har vunnit en del på senare tid så är de nu också indragna i nedflyttningsstriden.

Nu är jag ganska övertygad om att Newcastle ordnar upp allt. De kommer inte åka ur även om de skulle råka förlora mot Wolves imorgon. Alla svenska Newcastle-fans kan vara lugna. Och jag tror för övrigt att ni vinner matchen mot oss, vi kan inte ha maxflyt i all evighet. Men ett annat populärt resultat är 1-1, de fyra senaste matcherna mot Newcastle har ALLA slutat 1-1.

JAG OCH NEWCASTLE
Jag har inte sett Wolves mot Newcastle live vad jag kan minnas. Men det finns en del legendariska matcher. Den mest kända är väl den på nyårsdagen 1990 då en bakfull Steve Bull gjorde 4 mål och vi vann på St James's Park med 4-1.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi får stryk 0-1, som sagt har vi haft extrem tur de senaste omgångarna med alla möjliga konstiga händelser och domslut med oss, och någon gång måste det slå tillbaka.

TROLIGT WOLVES-LAG:
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-02-26 21:40:00
Author

Fler artiklar om Wolves