Inför Northampton Town - Derby County
Dags för en ny FA-cupnolla för Kelle Roos?

Inför Northampton Town - Derby County

FA-cupen pockar på uppmärksamheten och Derby County tar sig an det lägst rankade lag av kvarvarande lag, Northampton Town. Enkel Ramsseger eller fjärde omgångens största skräll?

Efter att överraskande slagit ut PL-laget Crystal Palace på dess hemmaarena är det nu dags för möte mot Northampton Town som hör hemma i den fjärde divisionen, League Two. Laget leds numera av Keith Curle som säkert många minns från början av 90-talet som lagkapten för Manchester City. The Cobblers har ofta hållit till i de lägre divisionerna och hade sin främsta period under början av 60-talet. På några säsonger gick man från fjärde till första divisionen, för att i slutet av 60-talet göra samma resa men åt andra hållet. The Rams senast möte mot dem, träningsmatcher undantaget, var i mitten av nämnda årtionde. Northampton var i Derbytrakterna i den tredje omgången av FA-cupen och slog då ut Nigel Cloughs Burton.

 

På pappret ser det ut som ett enkelt avancemang för vårt lag, men med FA-cupen kan man aldrig veta. Vi har genom åren sett ett otal skrällar som bara inte kan hända. Förhoppningsvis sällar sig The Rams inte till de lag som får tidningsrubriker av den anledningen, för tillfället har vi rubriker så det räcker……länge och väl.

 

Det är ett tight spelschema framåt och jag inbillar mig att Phillip Cocu tar möjligheten och vädrar ett antal bänkspelare för mötet på Sixfields Stadium. Kelle Roos, som gjorde comeback mot Crystal Palace kommer definitivt vakta målet. När det gäller fyrbackslinjen kan Cocu göra två val avseende mittbackspositionen. Antingen ge det nykomponerade paret Andre Wisdom och Matt Clarke ytterligare tillfälle att spela ihop eller låta 30+-paret Curtis Davies och Craig Forsyth få lite speltid. Jag tippar på det sistnämnda. Scott Malone blir vänsterback och vår unge Jayden Bogle orkar säkert med ytterligare en match.

 

Graeme Shinnie har återhämtat sig från sin skada och kommer möjligtvis få en startplats på mittfältet. Max Bird som vilade senast blir ytterligare en som kommer starta tillsammans med sina ungdomskompisar Morgan Whittaker och Louie Sibley. Jag tror även på ett tvåmannaanfall med Chris Martin och Jack Marriott. Marriott som tyvärr verkar bli småskadad titt som tätt när vi bäst behöver honom. I min tro om hur Cocu tänker, vilket inte är den lättaste uppgiften i livet, kommer han att vila Wayne Rooney. Vi har många viktiga ligamatcher framåt där vårt nytillskott behövs. Till mötena mot Luton Town och Stoke City kommande tisdag och fredag behöver vi en fräsch Rooney.

 

Med januarifönstret som stängs inom kort ryktas det om möjliga nya spelare på ingång och ryktena lär väl öka fram till nästa fredag. Min förhoppning är att vi nu slipper alla tokvärvningar i sista minuten, vi har haft alldeles för många senaste åren som i princip bara ökat på klubbens skulder. Om nu inte Cocu hittar sina toppnamn är det lika bra att köra vidare med det gäng vi har. Till sommaren har Cocu mer tid att finna sina spelare och vi har då säkert blivit av med en drös vars kontrakt går ut efter denna säsong. Det har varit dåligt med rykten om våra nuvarande spelare till andra lag. I slutet av förra året ryktades det om Bogle till Italien, men det dog ut. Två Championshipklubbar lär vara intresserade av Florian Jozefzoon. Vi har också kunnat läsa om Gary Rowetts intresse av Mason Bennett, om det nu är sant. Definitivt inte mig emot, jag ser inte att han har någon som helst framtid hos vårt Derby County. Jag läste en kommentar på ett engelskt forum om ryktet med Bennett till Millwall. Skribenten lovade att köra Bennett gratis till Millwalls arena…..

 

När det gäller klubbens osämja med EFL kan varken spelare eller supportrar göra annat än vara som vanligt. Vi kan inget påverka och har bara att vänta. Jag inbillar mig att det kan bli en lång process, för Mel Morris kommer garanterat inte att ge sig.

 

Så vad tror ni, är vi i tombolan för FA-cupens femte omgång?

 

 

Möjlig laguppställning

 

Kelle Roos

Jayden Bogle/Curtis Davies/Craig Forsyth/Scott Malone

Morgan Whittaker/Max Bird/Graeme Shinnie/Louie Sibley

Chris Martin/Jack Marriott

 

Bänkplats till

Ben Hamer/Andre Wisdom/Jayden Mitchell-Lawson/Florian Jozefzoon/Duane Holmes/Wayne Rooney/Lee Buchanan

 

 

Stefan Borg2020-01-23 18:42:48
Author

Fler artiklar om Derby