2019-12-08 18:00

Las Palmas - Numancia

Inför Norwich - Chelsea
Får Mourinho gå till landslagsuppehåll med ett leende?

Inför Norwich - Chelsea

Det är två lag med tillfällig vind i seglen som möts i söndagens första ligamatch. Norwich, som vunnit 4 av sina 6 senaste matcher, ska försöka hindra Chelsea från att klättra upp till tredjeplatsen.

Med ett stundande landslagsuppehåll så vore det extra skönt att avsluta med ännu en seger. En vinst skulle placera oss framför vår kanske största titelkandidat, Manchester City, och eventuellt även framför lokalkonkurrenten Tottenham.

Norwich

Förra årets nykomling har öppnat på ett godkänt sätt med 7 tagna poäng på 6 matcher. Med en målskillnad på 4-6 har man inte gjort fler mål än något annat lag i ligan, men defensiven har fungerat väldigt bra.

I den senaste matchen vann man över mycket hemmastarka Stoke på Britannia, och dessförrinnan besegrades Watford i cupen. Man ligger just nu på en 15:e-plats i tabellen men en seger mot The Blues skulle skjuta upp Norwich till tabellens övre halva.

Följande manskap startade i förra helgens seger: Ruddy, Martin, Turner, Snodgrass, Howson, Van Wolfswinkel, Fer, Pilkington, Olsson, Bennett, Tettey, 

Chelsea

Efter debacklen mot Everton och Basel har Chelsea tagit tre vinster samt kryssat på White Hart Lane och stämningen i laget verkar vara helt okej. Mourinho har varierat flitigt med spelarmaterialet, vilket är av stor förståelse med tanke på det späckade spelschemat. 

Torres skadade sig i 4-0-segern i Rumänien i veckan och missar ca tre veckor, men hade ändå varit avstängd i denna matchen efter utvisningen mot Spurs senast. Marco van Ginkel är sedan tidigare långtidsskadad, men Hazard och de Bruyne, som inte var med i truppen senast, kan va aktuella för spel igen.  

Cech – Ivanovic, Cahill, Terry, Cole – Ramires, Mikel – Oscar, Mata, Hazard – Etoo

Tips och matchbild

Med tanke på att både lagen varit målsnåla i årets ligasäsong så tror jag på en hård och tuff kamp där Chelsea ska vara väldigt nöjda om man kan lämna arenan med en uddamålsseger. Så länge matchen är mållös lär hemmalaget vara väldigt defensivt kompakta och det gäller då för Chelsea kvicka och finurliga anfallsriktade spelare att använda sig av sina styrkor.
Mitt tips är att Chelsea tar en 1-0 seger där Mikel, skämt å sido, Eto får göra sitt första ligamål för Chelsea.

Matchen startar 14.30 på söndag och sänds i Viasat Fotboll och HD
Glöm inte CHELSEATIPSET

Filip Bergenbladfilip@chelseasweden.com2013-10-05 21:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea