Inför Nottingham Forest - Arsenal

Inför Nottingham Forest - Arsenal

Nottingham Forest hälsar London laget Arsenal välkommen till City Ground på lördag 20 maj kl 18:30 live Viaplay

När två omgångar återstår så är det fyra lag som direkt är inblandade i streckstriden. 

Sydkust laget Southampton kan räkna med spel i Championship, men för Nottingham, Everton, Leeds och Leicester gäller att två hänger kvar och två åker ur. De två sistnämnda ockuperar platserna för nedflyttning med två omgångar kvar. 

Nästa omgång:
Wolverhampton - Everton 
Nottingham - Arsenal
West Ham - Leeds 
Newcastle - Leicester 

Sista omgång:
Crystal Palace - Nottingham 
Everton - Bournemouth 
Leeds - Tottenham 
Leicester - West Ham



Nottingham Forest tar emot serietvåan Arsenal i den sista hemmamatchen för säsongen, och avslutar sedan med ett möte mot Crystal Palace i London.

Nottingham Forest:

När det gäller laget från Trent Side som efter 23 år äntligen fick Premier League status, och kämpar nu för att bli kvar i högsta ligan även nästa säsong. De röda krigade till sig en pinne mot Chelsea på Stamford Bridge som slutade 2-2, som kan visa sig oerhört viktig.

Arsenal:

London laget har större delen av säsongen abonnerat på förstaplatsen, men har under senare tid tappat både form och serieledning. The Gunners förlorade senaste matchen på Emirates mot Brighton med hela 3-0, och troligen försvann därmed chansen att ta hem ligatiteln.

Helt klart så är The Gunners ett bättre fotbollslag än Tricky Trees, men alltsomoftast så slår motivation klass. Det är precis vad jag hoppas och tror ska hända här. Ett heltänt hemmalag på ett utsålt City Ground är vad som behövs för att bärga samtliga tre poäng, och därmed säkra Premier League status även nästa säsong. COYR!!!

Steve Cooper kunde andas ut efter matchen mot Chelsea, när laget inte drabbades av fler skador. De som eventuellt kan vara aktuella är Gustavo Scarpa och Emmanuel Dennis. 

Det finns ingen anledning att ändra på startelvan mot senaste matchen, vilket innebär att Brennan Johnson återigen får starta från bänken.

Navas * Worrall * Niakhate * Felipe * Aurier * Yates * Danilo * Mangala * Lodi * Gibbs-White * Awoniyi 

Awoniyi nickar in ledningen för Forest mot Chelsea
 

Jan Gustafsson@janne25guss2023-05-19 16:04:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg