Inför Nottingham Forest - Blackburn Rovers FC

Inför Nottingham Forest - Blackburn Rovers FC

Nottingham Forest är i ett desperat behov av en vinst när Blackburn Rovers kommer på besök till Trentside Matchstart Onsdag 18 augusti kl 20:45 Livesändning finns genom Forest TV.


Senaste matchen:

Bournemouth knep samtliga poäng på City Ground.

Nottingham Forest spelade sin första hemmamatch inför mer än 25 000 åskådar, men trots det förlorade de röda med 2-1.

Chris Hughton gjorde några ändringar i startelvan gentemot förlusten mot Coventry. Tobias Figuierdo ersatte skadade Lou  Mbe Soh, och de två senaste nyförvärven Philip Zinckernagel och Jordi Oesi-Tutu debuterade, varav den senare spelade vänsterback och gjorde det helt ok. Zinckernagel var en av de bättre i Forest och kan visa sig bli en stor tillgång. Jordan Gabriel behöll sin plats till höger, men Tyrese Fornah och Fin Back som båda var tongivande mot Bradford, fick helt obegripligt sätta sig på bänken.

Forest satte högsta fart direkt och fick en frispark i bra läge, när Brennan Johnson fälldes precis utanför straffområdet. Zinckernagel curlade dock bollen över målet.

De röda fortsatte att trycka på Scott Parkers mannar och fick ytterligare en frispark ganska nära den första, men det som varit vårt problem från förra säsongen fortsatte . Återigen var vårt danska lån inblandad men tyvärr ingen utdelning.

Ett gult kort delades ut till en spelare i Bournemouth efter fult spel mot Joe Lolley i den sextonde minuten, men bara två minuter senare höll  bortalaget på att ta ledningen. Brice Samba lyckades dock freda sitt mål.

Ledningsmålet kom i den Tjugoåttonde minuten efter väggspel och ett välplacerat skott nära stolpen. 

Hemmalaget kom mycket nära att kvittera, men Lolleys skott räddades av målvakten. 

Bournemouth var nära att utöka ledningen, men bollen passerade längs med mållinjen.

Det närmsta hemmalaget kom en kvittering var genom Ryan Yates, som träffade insidan av stolpen och bollen gick längs med mållinjen.

Precis före halvtid slog Zinckernagel en frispark som hittade Taylor, dock räddade målvakten hans skott.

Bournemouth var återigen nära att utöka i början på andra, men utanför.

En frispark till de röda mitt på motståndarnas planhalva till vänster. Ett perfekt inlägg från dansken hittade Scott McKennas huvud, och kvitteringen var ett faktum. 

Det dröjde tyvärr inte länge innan bortalaget åter var i ledning. Ur en dålig vinkel till vänster, och jag kan nog tycka att Samba borde tagit den. 

När runt en timma var spelat fick högerbacken i bortalaget sitt andra gula kort, och laget reducerades till tio man.

Jag vet inte vad man ska kalla vår managers match coachande, men bra var det inte. Trots att vi var en man mer så behöll han båda defensiva mittfältarna kvar på planen. 

Zinckernagel testade åter målisen men utan resultat, och därefter gjorde vi första bytet. Lolley fick lämna och in kom Alex Mighten.

Bournemouth höll på att utöka men målet dömdes bort för offside. Lewis Grabban var nästa att äntra scenen, men när man jagar en kvittering med fler spelare på planen, så borde man plocka ut en defensiv mittfältare. Det blev inte så utan Taylor satte sig på bänken.

Forest pressade mer och mer, men oförmågan som vi burit med oss från förra säsongen lyste igenom. Joao Carvalho vår portugisiska bolltrollare, fick trots att han gjorde båda målen i cupen hela tio minuter på sig att åstadkomma något. 

Jag måste säga att besvikelsen var hög på Chris Hughton i detta läge. Att sedan efter matchen klaga på bristen på nyförvärv, utan jag ansåg att det fanns avbytare som skulle kommit in mycket tidigare. Skulle till och med sträck mig så långt att några av dom skulle varit med i startelvan. Inga fler mål gjordes och Forest inkasserade sin andra förlust.

Detta visade med klar tydlighet skillnaden mellan lagen. Vi vann skott på mål med 5-3, men gjorde bara ett mål. Bortalaget däremot gjorde två mål på tre skott.

Nästa match:

Nottingham Forest har ytterligare en hemmamatch, och arenan kommer åter att fyllas med fans.

För motståndet står denna gång Blackburn Rovers. Som har startat betydligt bättre än oss. En vinst och en oavgjord och placerade på nionde plats i tabellen. 

Jag läste en artikel i den lokala tidningen i Nottingham. Den före detta forwarden Gary Birtles intervjuades gällande lagets säsongstart. När ett lag har svårt att producera mål, så kanske en mer offensivt upplägg behövs. Birtles säger sig inte vara något stort fan av formationen 4-2-3-1, men kan förstå att det kan behövas beroende på motståndarna man möter. I första matchen mot Coventry som inte direkt är topp tippade skulle det ha satsat mer offensivt. Ett lag måste vara mer flexibelt, och analysera motståndarna för att sedan bestämma hur man ska spela. Det kommer som vanligt bli oerhört intressant att se laguppställningen. Forest behöver verkligen plocka hem alla poäng. COME ON YOU REDS!!!

Jan Gustafsson@janne25guss2021-08-18 11:34:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg