Inför Nottingham Forest - Brighton

Inför Nottingham Forest - Brighton

Nottingham Forest är åter på City Ground och får besök av sydkustlaget Brighton & Hove Albion på lördag 25 november kl 16:00 Viasat är det som gäller


Nottingham Forest:

Den senaste tillställningen var i London, där the Tricky Trees förlorade mot West Ham med 3-2. Mål från
Taiwo Awoniyi och Anthony Elanga, och de röda vände det tidiga ledningsmålet från Lucas Paqueta. Två fina hörnor av James Ward-Prows, och nickmål av Jarrod Bowen respektive Tomas Soucek. Vilket innebar att laget från East Midland’s fick lämna London poänglösa.

Brighton Hove Albion:

Laget är för tillfället inne i en nedåtgående formkurva. Förra årets överraskning med en fin sjätte plats, har inte vunnit i ligan på de sex senaste matcherna. Mötet med Sheffield United började bra med ledningsmål redan i den sjätte minuten, och ett rejält spelövertag. En utvisning och ett självmål skulle förstöra allt, vilket innebar endast en pinne trots hemmfavör.



Nottingham Forest hemmaform håller i sig, efter en imponerande seger mot utropstecknet denna säsongen Aston Villa. Matchen slutade 2-0 sedan Ola Aina och Orel Mangala nätade. De Garibaldi röda har nu åtta utan förlust på City Ground. 

Det är två skadedrabbade lag som möts på lördag, men tror ändå på en uddamålsvinst.

I omklädningsrummet:

Skadeläget kunde vara bättre, men det är bara att bita ihop och gå för vinst.



Taiwo Awoniyi 

Han lämnade återbud till Nigerianska landslaget på grund av ljumskskada. CHOCK BESKED! Skadan är av sådan art att den kräver operation. Det har nämts ca 3-4 månader, vilket är ett svårt avbräck. Det med tanke på den forward situation Forest befinner sig i. Planerad återkomst i mars 2024.

Anthony Elanga 

Vår svenska anfallare fick dra sig ur den Svenska landslagstruppen. Det verkar vara en mindre knäskada, så deltar redan på träningen. 75% att han kan spela.

Callum Hudson-Odoi 

Den snabba yttern har dragits med en knäskada sedan Luton matchen. Han har dock medverkat på träningar, så kanske ganska snart kan var aktuell för matchspel, men troligen inte denna.

Felipes 

De besvärliga knäproblem som redan fanns förra säsongen har fortsatt att gäcka honom. Vad som kommer att hända verkar vara oklart idag. Det ska dock nämnas att en återkomst skulle vara en rejäl boost. 25% chans till spel.

Murillo

Även den unga brasilianska mittbacken dras med knäproblem, då han linkade av senast i London. Det internationella avbrottet kan ha kommit lägligt, så en sen test får utvisa möjligheten. Vår gaffer kommer dock inte chansa, utan det troliga senariot blir eventuell bänkplats. 25% chans till spel.

Danilo

Den nyligen återkommande mittfältaren har bekymmer med sin ankel, men är inte helt ute ur bilden. Det känns som att match och motståndare passar honom perfekt. 50% chans till spel.

Eventuellj startelva:
Odysseas Vlachodimos * Ola Aina * Moussa Niakhate * Wiily Boly * Harry Toffolo * Ibrahim Sangaré * Orel Mangala * Nicolás Domínguez * Danilo * Chris Wood * Anthony Elanga



 

Jan Gustafsson@janne25guss2023-11-24 20:55:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg