Inför Nottingham Forest - Cardiff City

De röda tar emot dom blå fåglarna(the bluebirds) på City Ground söndagen den 12 september kl 15:30 Live Viasats kanaler

Senaste matchen:
Nottingham Forest behöll The Brian Clough Trophy efter sen kvittering genom Brennan Johnson.

Chris Hughton gjorde fyra ändringar i startelvan gentemot matchen mot Stoke. Jordan Gabriel ersatte Fin Back på högerbacken, och James Garner var tillbaka för ytterligare en låneperiod från Manchester United. Vilket innebar att Jack Colback fick sätta sig på bänken. Brennan Johnson kom in och Alex Mighten fick lämna. En skadefri Joe Worrall tog plats som mittback, vilket innebar att Tobias Figueiredo inte fick plats.

Det var en ovanligt offensiv uppställning som vår manager plockade ut, med både Johnson och Joao Carvalho tillsammans med Philip Zinckernagel, som tre offensiva mittfältare strax bakom Lyle Taylor.

Den första chansen kom redan efter tre minuter, när Zinckernagels skott blockerades ut till en hörna. På hörnan försökte Carvalho curla bollen i mål, men den for utanför. Vår forward Taylor hade ett ypperligt tillfälle att göra ledningsmålet på en misslyckad bakåtpassning, men avslutet var alldeles för klent.

Trots att Forest hade en pigg start på matchen, så var det Derby som tog ledningen i den 11:te minuten. Det kändes som att hemmalaget fick extra energi av målet och var det bättre laget resten av halvleken.

Ett byte gjordes i de röda innan staren av den andra halvleken, när Mighten äntrade planen till förmån för Carvalho.

Bortalaget tog över mer och mer av spelet och chanser skapades, men det sista avgörandet ville inte hitta målet. Detta har varit ett stort dilemma en längre tid, så en viss oro spred sig. Vår press ökade ytterligare när ännu en forward kom in, nämligen Lewis Grabban. När femton minuter återstod av matchen kom ett inspel från Mighten och Grabban stötte bollen mot mål, men målvakten avvärjde till hörna. En frispark i bra läge hittade Johnson som avslutade kliniskt, och kvitteringen var ett faktum. Forest höll undan till oavgjort, och Derby har inte lyckats besegra Nottingham på de nio senaste matcherna.

Nästa match:
Nottingham Forest har en mycket viktig match den här weekenden, när ligan åter drar igång efter två veckors internationellt uppehåll.

Säsongens första poäng bärgades mot ärkerivalen Derby när matchen slutade 1-1 på Pride Park.

Att trycket på vår coach hela tiden ökar är Chris Hughton väl medveten om. Han har själv nämt vikten av de tre kommande matcherna, med början mot Walesiska Cardiff i hemmaborgen.

Publiken kommer som vanligt att strömma till, men kräver nu resultat från de röda.

Efter en hektisk sista transferdag när hela fem spelare ramlade in, och såg att det till slut blev tio nya in i truppen.

I omklädningsrummet:
På skadefronten ser det ut att ljusna och så här ser det ut:

Jordi Osei-Tutu har haft problem med ett knä, men är på bättringsvägen. Kan vara tillbaka om några veckor.

Loic Mbe Soh var tillbaka i träning precis före det internationella uppehållet. Han spelade för U-23 laget i veckan.

Joe Lolley är även han tillbaka efter en tids sjukdom. Blev tvåmålsskytt för U-23 laget i vinstmatchen mot Blackburn 4-1.

De två nyförvärven Braian Ojeda och Mohamed Drager kommer att missa de kommande tre matcherna. På grund av spel med Paraguay respektive Tunisien, och dess länder är med på den röda listan. Det innebär tio dagars självisolering enligt covid regler.

Så kommer det till en startelva och hur den ska se ut?

Om jag får gissa så blir det troligtvis inte några större förändringar från vår coach, trots att CH känner tyngden på sina axlar. Så helt beroende på detta kommer jag plocka ut min dröm elva, men som med största sannolikhet inte ser ut så. Det skulle förvåna mig mycket om det händer.

Min startelva:

Jan Gustafsson@janne25guss2021-09-11 19:24:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg