Inför Nottingham Forest - Millwall FC

Forest hälsar Lejonen från södra London Millwall välkomna till City Ground på lördag 25 september kl 16:00 Forest Tv sänder matchen

Senaste matchen:
Nottingham Forest fick sin första vinst för säsongen, när laget besegrade Huddersfield på bortaplan med 2-0.

Lewis Grabban gav de röda ledningen i första halvlek.

Joe Lolley såg till att öka på ledningen i andra via en hemmaspelare.

Den tillfälliga coachen Steven Reid ändrade formation till 3-4-3, och bytte fyra spelare gentemot föregående match.

Brice Samba var åter i målet och Ethan Horvath fick ta plats på bänken. Tobias Figueiredo, Djed Spence och Joe Lolley fick också möjlighet att starta. Dom som fick stryka på foten var Loic Mbe Soh, Lyle Taylor och Philip Zinckernagel, varav den senare inte ens var med i truppen.

Forest använde sitt tredje ställ för första gången, och anföll mot målet där ca tvåtusen tillresta supportrar förskansat sig.

Lolley var tidigt i farten mot sin gamla klubb vilket gav Ryan Yates skott möjlighet, men bollen rensades ut till hörna. De röda fick en dubbel hörna, på den andra nickade Scott McKenna men åter rensning.

Forfarande inom de första tio minuterna fick Samba ingripa efter en nick. Lolley var åter i farten och serverade Johnson, men blockerades ut till ytterligare en hörna.

Nästa farlighet kom från ett inspel från Garner mot Grabban vars skott dock gick rakt på målvakten.

Forest såg bekväma ut i den nya formationen och femton minuter in på halvleken, så ansåg Grabban att en motståndare fått bollen på handen. Domaren däremot var inte av samma åsikt och vinkade avvärjande.

De röda fortsatte att pressa, men Huddersfield lyckades avvärja. När klockan passerade tjugo minuter så kom ledningsmålet. Johnson fick bollen på egen planhalva och visade åter sin snabbhet, när han ryckte förbi samtliga spelare i hemmalaget. Inlägget från kanten blev perfekt och Grabban fick huvudet på lädret i löpsteget. Nicken blev stenhård och helt otagbar för målvakten.

När ytterligare fem minuter passerat skapades den första riktigt klara chansen mot Samba, som dock lyckades blockera.

Forest fick försvara sig resten av halvleken och gjorde det på ett bra sätt, vilket innebar ledning.

Andra halvlek hade just börjat när Lolley var inblandad i nästa mål. Yates fick på ett curlande skott som parerades av burväktaren, men den tidigare Hudds spelaren lyckades ur snäv vinkel trä in bollen via målvakten in i nätet.

Det var första gången denna säsong som laget gjort två mål och det verkade stärka självförtroendet, då Forest nästan fick ett tredje mål genom ett skott precis utanför av Johnson.

Huddersfield började mer och mer ta över spelet, men den första riktigt farliga möjligheten kom först i matchminut 81. På en hörna nickade en hemmaspelare just över.

Trots fyra minuters övertid lyckades de röda hålla undan och den första trepoängaren var ett faktum.

Nästa match:
Den första matchen som vår nya gaffer får ta itu med är hemma mot Millwall. Det borde inte vara någon helt omöjlig uppgift, med tanke på att Lejonen som dom kallas även dom startat sådär. Efter den bedrövliga säsongsinledningen, så borde det ha blivit ett rejält lyft med vinst senaste matchen.

Är Lewis Grabban äntligen på väg åt rätt håll? Han har visserligen bara gjort två mål denna säsong, men dom har kommit i de tre senaste matcherna som vår anfallare startat.

I omklädningsrummet:
De två nyförvärven Braian Ojeda och Mohamad Drager har äntligen kunnat ansluta till truppen. Allt beror på Covid restriktioner och självisolering. På grund av detta har de två nästan ingen träningstid alls. Så det kommer inte att vara aktuellt med spel, utan en utvärdering av formen på killarna görs först.

Enligt vår coach så är truppen oförändrad gentemot matchen senast, dock med ett undantag så är Zinckernagel tillbaka efter skada.

Jordi Osei-Tutu är fortfarande inte tillgänglig.

Cooper säger att senaste värvningen Rodrigo Ely har precis börjat träna och är inte i matchform ännu.

Mitt tips är att troligtvis kommer startelvan att vara helt intakt.

Nottingham Forest (3-4-3): ; Brice Samba; Scott McKenna, Tobias Figueiredo, Joe Worrall; Max Lowe, James Garner, Ryan Yates, Djed Spence , Brennan Johnson , Lewis Grabban (c), Joe Lolley

Jan Gustafsson@janne25guss2021-09-24 21:37:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg