Inför Nottingham Forest - Norwich City

Inför Nottingham Forest - Norwich City

City Ground står åter i blickpunkten när Forest välkomnar serieledande Norwich på onsdag 17 mars kl 20:00 Möjlighet att se matchen finns på Ifollow

Senaste matchen:
Nottingham Forest spelade oavgjort mot Reading på ett blåsigt City Ground. Matchen slutade 1-1 efter sen kvittering av gästerna.

Chris Hughton ändrade om rejält i startelvan, då hela fyra spelare kom in. En sen skada på Worrall såg nyligen spelklara McKenna ta plats som mittback. Övriga som kom in var Cafu, Ameobi och Lolley, till förmån för Yates, Knockaert och Freeman.

Att det blåste verkade påverka båda lagen den första kvarten. Första chansen hade Ameobi, men skottet for över målet. Nästa var Krovinovic som hör och häpna curlade bollen mot mål, men tyvärr rakt i armarna på burväktaren. Den bästa möjligheten kom på en nick från Murray, men målvakten gjorde en bra räddning. En pigg Lolley sköt precis utanför den ena stolpen. Readings första farlighet kom genom anfallare Joao, men Samba stod i vägen. Tyvärr blev Lolley tvungen att lämna planen på grund av skada i den 34: de minuten, ersatte gjorde Knockaert. Bortalagets bästa chans kom på en kort hörna som överrumplade Forest, men som tur var träffade bollen stolpen. Lagen gick till vila efter en mållös första halvlek.

Den andra han bara börja, när de röda tog ledningen. Anfallet startade med att Ameobi vann en närkamp på höger sida och fick in bollen framför mål. Det i sin tur innebar att en hårt pressad försvarare satte bollen i eget mål. Efter målet fick Forest ett visst övertag och var nära att utöka ledningen, när Ameobi hade ett riktigt bra skott som Readings nummer ett lyckades rädda. Motståndarna gjorde två byten för att försöka förändra matchbilden, och blev så och det började lukta kvittering. Med nio minuter kvar så var det utjämnat genom en av avbytarna utan chans för Samba. Det kunde slutat riktigt illa, när en omarkerad motståndare nickade utanför i slutet. Resultatet står sig matchen ut.



Matchen:
Nottingham Forest möter på svårast tänkbara motstånd när suveräna serieledarna Norwich kommer till City Ground. Championship ledarna har 79 poäng på 36 omgångar, och är 10 före tvåan Watford. Laget har skyttekungen Teemu Pukki 21 mål så här långt, som kan jämföras med att Forest har 29 mål denna säsong. Kanariefåglarna som motståndarna även kallas är inne i ett stimm av åtta vinster i rad. En sak som bör nämnas är att trots degradering från Premier League förra säsongen, så sitter Daniel Farke säkert i båten. Jag tror trots allt positivt om Norwich matchen och att vi kan störa dom. I fotboll kan vad som helst hända, så minst en pinne skulle smaka mumma. COME ON YOU REDS!!!

I omklädningsrummet:
Jag kan inte annat än att tycka synd om Lolley, som fick tillbaka sin gamla skada baksida lår. Det med tanke på att han på senare tid sett piggare ut än på länge, och istället är med största sannolikhet säsongen över. 

Vår bästa mittback Worrall kommer att stå över nästa match på grund av revbensskada, men hur länge han blir borta är svårt att säga.

En som var tillbaka senast var Grabban, som hoppade in i andra och allt verkar ok. Han kan vara med i en startelva.

Arter som spelade med U-23 laget senast blev tvungen att bryta matchen beroende på att hans gamla skada kom tillbaka.

När det gäller Bachirou så kommer han i träning nästa vecka.

Min startelva:
Samba - Christie - Figueiredo - McKenna  - Blackett - Garner - Cafu - Krovinovic - Knockaert - Ameobi - Grabban
 

Jan Gustafsson@janne25guss2021-03-17 11:04:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg