2017-12-09 16:00

Blackpool - Rotherham

Inför Nottingham - Preston

Ikväll möts Nottingham och Preston på City Ground. Preston åker till sin gamle tränare Billy Davies fort, där Nottingham har inte förlorat i ligan sen September 2009. Ska Preston bryta denna svit?

Preston
Phil Brown har några nya skadebekymmer inför kvällens match. Sean St Ledger, Adam Barton och David Gray hade alla tre skavanker efter Lördagens match mot QPR. De kommer testas under dagen, och förhoppningsvis vara matchklara. I övrigt är Iain Hume och Chris Brown nära full styrka, men vilas troligen idag så de är riktigt hela till Lördagens derby mot Burnley. Däremot är Paul Coutts med i tankarna igen, då han tränade med laget igår. Paul har varit skadad under hela Browns tid i Preston, och tränaren blev mycket imponerad när han såg Paul i träning igår. Troligtvis finns han med på bänken om inget inträffar under dagen.

Leon Clarke är också tillbaka efter att inte ha kunnat spela mot QPR då han är utlånad av dem. Clarke som gjorde sitt första mål i Prestontröjan för precis en vecka sen får nog en startplats och Eddie Johnson får kliva åt sidan. I övrigt förväntas samma startelva som senast, vilket betyder att Andy Lonergan fortsätter på bänken till förmån för Iain Turner. Turner har gjort det väldigt bra sen han blev inlånad från Everton.

Nottingham
Nottingham är otroligt hemmastarka och har alltså inte förlorat i ligan på hemmaplan sen September 2009. 35 matcher utan förlust på hemmaplan tyder på att Billy lyckats göra ett otroligt fort av City Ground. I laget är fortfarande Majewski avstängd sen sin utvisning mot QPR och Guy Moussi skadad. Två tunga avbräck då särskilt Moussi varit väldigt dominant på innermittfältet. De har ju ändå kvar gamle Prestonhjälten, Paul McKenna på mittfältet. En spelare som i mina ögon alltid kommer betraktas som en riktig legend.

Nottingham, som överraskande förlorade förra Tisdagen borta mot Scunthorpe, tog revansch direkt efter med en 2-1 vinst hemma mot Cardiff. Laget är svårspelat och har en stabil defensiv, där mittlåsen Luke Chambers och Wes Morgan är ett av ligans bästa mittbackspar.

Vad tror jag?
Denna matchen är nog den största utmaningen vi kan få i dagsläget. Att försöka bryta Nottinghams hemmasvit, och samtidigt försöka knapra in lite på lagen ovanför är en rejäl utmaning. Det gäller att grabbarna tar det på rätt sätt, och är otroligt disciplinerade. Är vi det så kan vi få med oss ett oavgjort resultat, eller kanske även en vinst. De senaste två matcherna mot Watford och QPR har spelet sett otroligt bra ut. Man har skapat chanser samtidigt som defensiven varit betydligt bättre. Om man lyckas bygga vidare på detta koncept, så finns absolut chansen att hämta hem något. Och skulle vi lyckas knipa åt oss en seger, så skulle självförtroendet få sig en rejäl kick uppåt. Då får Burnley passa sig på Lördag. Men det blir som sagt otroligt svårt, Nottingham är riktigt bra och har en bra chans att ta en direktplats upp till Premier League. Ikväll vid halv elva vet vi vilka som vann slaget.

Mitt tips: Nottingham - Preston 1-1

Olle Nybergollzon_87@hotmail.com2011-02-22 16:25:00
Author

Fler artiklar om Preston