Inför: Notts County – AFC Wimbledon
Ronan Curtis makes us great again!

Inför: Notts County – AFC Wimbledon

Viktiga poäng står på spel i en jämn tabell för två lag som siktar uppåt

Wimbledon beger sig norrut till klassisk fotbollsmark när man besöker den äldsta klubben i det professionella ligasystemet nämligen Notts County aka The Magpies. Lika bra att jag rättar mig själv lite här då vi skall fylla på med Sheffield FC som är den äldsta klubben bildad 1857 numera hemmahörandes i Northern Premier League Division One East.

För dagen är det två formsvaga lag som inte visat upp någon vidare form. Vintermånaderna i England är tuffa och det sätter sina spår när både skador och uteblivna resultat gör lag faller i tabellen. Ser man till de senaste sex matcherna så har Notts County inte vunnit en endaste match medens Wimbledon vunnit en. Den vinsten var inte vilken vinst som helst utan 1-0 vinsten mot MK Scum där Ronan Curtis avgjorde i den 94:e är episkt och har för evigt skrivit in sig i historieböckerna.

Vinsten var så grymt viktig och det gav oss emotionell ruter som vi nu behöver få ner på plan så att vi kan vinna flera fotbollsmatcher. Tabellen är jämn som sagt med Wimbledon på en 10:e på 51 poäng och Notts County på en 14:e på 47. Närmast jagar Wimbledon kvalplatserna och där ligger Walsall på en sjunde plats på 54 poäng. Med tio matcher kvar finns det väldigt mycket att spela om.

Det som Wimbledon behöver få i gång är målskyttet och avsaknaden av Ali Al Hamadi är stor nu när han pangar in mål för Ipswich istället för The Dons. Ersättaren Joshua Kelly har inte hittat nätet än men killen ser pigg ut vi behöver ge honom tid det kommer. Vi kan dra parallellerna till Lyle Taylor som nätade när han kom sen var det total radiotystnad innan det lossnade. Som sagt ge honom tid målen kommer vi måste bara dra ur proppen.
På skadelistan så väntar vi på båda mittbackarna Glen Johnson och Joe Lewis som är åter i lätt träning med laget. För stunden har vi hittat en bra ersättare i Crystal Palace lånet Kofi Balmer samt Mansfield lånet John-Joe O'Toole som visat sig vara en rejäl tuffing med mycket erfarenhet från The Football League.

Framåt så har vi ett stort avbräck då Omar Bugiel ej kommer till start idag pga en ljumskskada han ådrog sig på uppvärmningen innan matchen mot Grimsby Town. Han är kanske inte den mest tekniska lirararen men med sin uppoffrande spelstil och slit är han grymt viktig. Hoppas personligen att vi startar med Joshua King samt Ronan Curtis likt senast mot The Mariners.

Wimbledon backas som sagt upp idag av ett stort gäng tillresta fans, bara för en vecka sedan hade vi sålt över strax 1000 biljetter så räkna med att vi kommer höras på Meadow Lane i eftermiddag.

Med tanke på MK matchen så har Engelska fotbollsförbundet FA varit på krigsstigen och båda lagen har böter att vänta. Harry Pell har även fått ett personlig straff då han på uppvärmningen stod och bombade MK fansen med bollar. Harry är ju bara för skön. I skrivande stund håller vi på att följa upp om det blir någon supporterinsamling för Pells böter. SweDons är ju såklart med och pitchar in som vanligt när Wimbledon familjen kallar.


”RONAN CURTIS MAKE US GREAT AGAIN!”


Notts County FC – AFC Wimbledon
League Two
Arena: Meadow Lane, Nottinghamshire
Datum: Lördagen den 9:e mars 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2024-03-09 11:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon