Inför Peterborough - Derby

Dags för en mycket viktig match i League One i kampen om Playoffplatserna. Vinst för hemmalaget och det skiljer bara en poäng mellan lagen.

Den långa sviten av förlustfria matcher hemma på Pride Park bröts i lördags, när Derby förlorade mot föga skräckinjagande Fleetwood. Man får backa ända till oktober för att hitta en förlust i hemmaborgen.
Derbys spel var det klart sämsta vi sett på hela säsongen. Vi fick aldrig nåt passningsspel att fungera, hade ingen aggressivitet och var i princip aldrig först på andrabollar. En tydligare markering på insatsen än den Paul Warne gjorde får man leta efter; med bara minuter kvar av första halvleken gjorde han ett dubbelbyte!

I andra halvlek var det bättre, men nådde ändå bara upp till “dåligt” i betyg.
Tyvärr var tendenserna desamma i matchen dessförinnan, när vi dock hade flyt och vann med 3-2 mot Oxford.
Det ser med andra ord inte alls bra ut och vi kan inte ens skylla på skador heller. Nu är till och med evigt skadade mittbacken James Chester tillbaka och kan sitta på bänken möjligen.
Varför Warne spräckte vår oerhört stabila försvar med Forsyth - Cashin som mittlås och Smith till höger och Sibley eller Roberts till vänster begriper jag inte. Curtis Davies har ett enormt Derbyhjärta och är helt frisk och hel, men som sagt varför spräcka, särskilt mittlåset?
Jag tar för givet att Davies förpassas tillbaka till bänken och hoppas att vi åter kan få se ett stabilt försvarsspel.
Ett stort avbräck är att vi får klara oss utan slitvargen Jason Knight som är på landslagsuppdrag.

Peterborough är i god form och har vittring på Derby och Bolton över strecket. Detta kommer bli mycket tufft för vårt Rams.