Home Park, 2023-10-03 20:45

Plymouth - Millwall

Inför Plymouth Argyle - Millwall
Hardie och Houghton får några instruktioner från Schumacher i lördags (foto Gill Black /greensonscreen)

Inför Plymouth Argyle - Millwall

Argyle tar emot Millwall hemma på Home Park på tisdagkvällen, den första av två hemmamatcher innan två veckors uppehåll. 

Gibson fortfarande skadad - Gillesphey lär fortsätta
Macaulay GillespheyMacaulay Gillesphey hade ingen lyckad Championshipdebut i lördags, men det är svårt att se vem som annars kommer att spela till vänster i backlinjen. Vi har ju två andra vänsterfotade försvarare, Saxon Earley och Brendan Galloway, båda långtidsskadade sedan innan. Alternativet är att återgå till en fyrbackslinje kanske. 

Steven Schumacher gick ut och försvarade Gillesphey i media, och gjorde en poäng av att hans insats var godkänd förutom misstaget som gav Hull sin kvittering. Han bjöd inte på någon förklaring till varför han byttes ut redan efter 55 minuter, vilket man inte brukar göra med mittbackar. Det kanske tyder på att han kommer att få förtroende en gång till.

Millwall blandar och ger
För första gången denna säsong möter vi ett lag som befinner sig i nedre halvan - och längre ner än oss, dock bara på målskillnad. Millwall har också tre vinster, två oavgjorda och fyra förluster. De kan kanske betraktas som något ojämnare än oss dock, med exempelvis en stark vinst borta mot Middlesborough men en och annan rejäl bottennapp. Senast blev det 0-3 hemma mot Swansea, som blir Argyles nästa motståndare på lördag. Inget tyder på att de vilade halva laget där heller...

Förhoppningarna hos dem är höga efter att de slutade bara en poäng från playoffplats ifjol. De flesta trodde att den holländska storstjärnan Zian Flemming skulle säljas till Premier League eller Serie A under sommaren, men Millwall nobbade alla bud (hela fyra bara från Burnley!) och han blev kvar. De har även värvat den skotska landslagsanfallaren Kevin Nisbet, med en massa mål för Hibernian i skotska ligan bakom sig. 

Gamla bekanta återigen
Det finns en hel del Plymouthkillar runt om i Championship. I Millwall hittar vi backen Ryan Leonard, som i likhet med bland andra Southamptons Jack Stephens släpptes av klubben 2011 när man hamnade i rekonstruktion. Båda har haft en bra karriär på denna nivå sedan dess, och man kan bara tänka sig hur mycket försäljningspengar Argyle gick miste om genom att behöva släppa så många unga lovande talanger samtidigt.

En annan bekant är Adam Barrett, en stabil back i Argyle under 90-talet som numera är assisterande tränare till Gary Rowett hos Millwall.

Svårtippad - men favoriter
Som många Championshipmatcher är denna svårtippad men Argyle är starka hemma (fråga Norwich!) och Millwall såg inte alls bra ut i lördags. Så jag tror att vi kan räkna oss som favoriter i denna match.
 

Geoff Bache2023-10-02 20:10:00
Author

Fler artiklar om Plymouth