Home Park, 2023-11-25 16:00

Plymouth - Sunderland

Inför Plymouth Argyle - Sunderland
Mustapha Bundu sträckte ljumsken mot Ipswich men ryktas kunna delta imorgon

Inför Plymouth Argyle - Sunderland

Playoffjagande Sunderland är nästa besökare på Home Park när Championship återstartar efter ett segt internationellt uppehåll. Det blir två unga offensiva lag och matchen borde kunna producera en del mål...

Ett lag på uppgång
Det verkar som om goda tider äntligen är på väg tillbaka till Wearside. För att vara en så stor klubb med ambitioner att vara i Premier League har det på senare år gått rätt dåligt för Sunderland. Vi har ju mött dem i hel del gånger i League One innan de vann Playoff 2021-22. Men nu har de skärpt sig - i sin första säsong tillbaka i Championship ifjol tog de sig hela vägen till Playoff, där Luton blev för svåra i semifinalen.

De är parkerade på en sjätte plats inför matchen och borde kunna ha ambitionen att ta en liknande placering i år. Tränaren Tony Mowbray har satsat stort på unga spelare och de spelar en bra orädd offensiv fotboll, lite som Argyle fast med något bättre resultat hittills. 

I 23-åriga Jack Clarke har de dessutom en av seriens främste offensiva mittfältare, som har stått ut så pass mycket i år att han lär attrahera intresse från Premier League i januari. 

Englands längsta bortaresa 
För gästerna är det Englands längsta bortaresa, med 648 km och en hel del trafik på vägen. Podden "Second Tier" har infört det som straff att förloraren i tipset måste åka buss från Sunderland till Plymouth och tillbaka... Sunderlands fans är dock så pass hängivna att bortasektionen på Home Park sålde slut för ett tag sedan.

Det borde båda gott för hemmavinster men faktum är att Sunderland är en av få motståndare där Argyle faktiskt har gått bättre borta än hemma på sistone. Middlesbrough, som vi mötte hemma för tre veckor sedan, är likadana trots att det nästan är lika långt. Senaste hemmavinsten kom i augusti 2004, i en av Argyles första matcher tillbaka i Championship under förra sejouren där. Men man har vunnit ett par gånger på Stadium of Light sedan dess.

Sista matchen 2018/9 hände något som väckte lite ont blod mellan supportrarna i några år. Sunderland var klara för playoff och ställde upp med ett reservlag i sista ligamatchen - medan deras motståndare Southend behövde vinst för att ta sig förbi Argyle i nedflyttningsstriden. Southend tog sin vinst och Argyle åkte ur. Det är dock inga spelare kvar från den tiden och båda klubbar har haft ljusare tider sedan dess så vi får hoppas att allt är glömt och förlåtet nu!

Läget i truppen
Blir det några återkomster efter skada? Ryan HardieRyan Hardie är definitivt inte frisk än men Mustapha BunduMustapha Bundu ryktas kunna delta - troligtvis bara från bänken. Ben WaineBen Waine lär fortsätta som ensam forward efter sitt mål mot Leeds. På försvarssidan är det förmodligen inget nytt - Brendan GallowayBrendan Galloway var uttagen att spela för Zimbabwe men de ändrade sig i sista stunden - tydligen är han inte riktigt redo än. Saxon EarleySaxon Earley är en bit bort fortfarande, tidigast januari är det sagt.

Annars har Conor HazardConor Hazard haft ett bra uppehåll - hans Nordirland slog Danmark med 2-0 och han svarade för flera riktigt bra räddningar (även om Nordirland redan var utslagna och danskarna redan klara). Troligtvis kommer dock Michael CooperMichael Cooper fortsätta i mål en stund till.  

Geoff Bache2023-11-24 20:14:00
Author

Fler artiklar om Plymouth