2024-04-02 21:00

Portsmouth - Derby

Inför Portsmouth - Derby
Headcoach Paul Warne - hittar han rätt taktik mot serieledarna Portsmouth?

Inför Portsmouth - Derby

Derby County har fem ”cupfinaler” framför sig under kommande tre och en halv vecka. Först ut är ligaledarna Portsmouth på Fratton Park.

Långfredagens trepoängare mot Blackpool gör att The Rams fortfarande har allt i egna händer. Vinster i de kvarvarande matcherna garanterar spel i The Championship nästa säsong. Nu kanske det är för mycket att hoppas på med tanke på tisdagskvällens motståndare. De säkra ligaledarna har de senaste säsongerna börjat bra, för att senare falla ifrån. Nu verkar det hålla säsongen ut. På 40 matcher har de endast fyra förluster vilket gör att det blir en stor utmaning för våra gumsar när de äntrar klassiska arenan Fratton Park. Vid mötet i höstas på Pride Park gav vi bort segern på stopptid, är det dags för Pompey att bjuda tillbaka denna gång?

Med i princip nästan en hel startelva på skadelistan fick Paul Warne ändå till ett bra lag med hyfsad bänk senast. Det blev en mer offensiv uppställning än vad vi senast fått se. En del beror självklart på att enbart två mittbackar var tillgängliga efter Sonny Bradleys hjärnsläpp mot Northampton. Jag upplevde dock att vi inte saknade Bradley mot Blackpool. Möjligen hans huvudspel men hans bollkontroll är inget som får oss sitta lugnt tillbakalutade. Det var glädjande att se Corey Blackett-Taylors första halvlek, nu fick vi svaret på varför Warne var så angelägen att få hans signatur på ett kontrakt. Är han bara skadefri kan han säkert vara nyckeln till framgång de sista matcherna. Det gäller även James Collins återkomst. Vad mycket nytta han gjorde i fredags vid sitt inhopp och verkligen var den uppspelspunkt vi saknat. Vi fick även se en pigg Conor Washington, vilket blir en tillgång under april.

Det som kan oroa inför slutspurten är vår oförmåga att få bolluslingen i mål. Två gjorda mål på de tre senaste matcherna, men inget från en anfallsspelare. Våra spelare på topp måste nog leverera om vi skall nå dit vi önskar. Då Bradley fortfarande är avstängd och Craig Forsyth borta med skadeproblem är en fyrbackslinje garanterad. Jag tror inte på en lika offensiv uppställning som sist med tanke på motståndet. Det kan göra att lagkaptenen Conor Hourihane börjar från start tillsammans med Corey Smith och Eboe Adams på mittfältet. Om Warne tror på ett kontringsspel ser jag gärna Conor Washington åter från start.

Om Långfredagens andra resultat fick oss att må riktigt gott under påskhelgen, blev Annandag påsk inte lika lyckad för oss. Det innebär att vi har fler lag som nafsar oss därbak. En förlust mot Portsmouth skulle ge ett uppsving och en möjlighet för flera lag. Jag är oerhört nöjd om vi kunde ta med oss en pinne från sydkusten.



Möjlig laguppställning;

Wildsmith
Wilson - Nelson – Cashin - Sibley
Smith - Adams – Hourihane – Blackett-Taylor
Mendez-Laing – Washington



 

Stefan Borg2024-04-01 21:34:30
Author

Fler artiklar om Derby