Inför Premier League 2022/2023: Conor Gallagher
Ta chansen Conor! Vi är många som vill se dig i Chelsea kommande säsong.

Inför Premier League 2022/2023: Conor Gallagher

Chelseas 22-årige mittfältare Conor Gallager har ännu inte gjort en enda match för sitt Chelsea i Premier League, men inför stundande säsong har han aldrig varit så nära att äntligen få chansen.

Conor John Gallagher kom till Chelsea som 8-åring. Under Oktober månad 2018 skrev han sitt första kontakt med Chelsea FC. Detta sträckte sig fram till 2021. Under samma säsong tilldelades han utmärkelsen ”Chelsea’s Academy Player of the year”. Vi som följer Chelsea vet att det finns en del unga, lovande killar att bråka med om sådana utmärkelser.

I Augusti 2019 förlängde Gallagher sitt kontrakt med Chelsea, ett + 3-årskontrakt. Efter en fin höst med Charlton dit han blev utlånad under hösten kallades han tillbaka till sitt Chelsea. Under våren spelade han i stället för Swansea. Gallagher har senare sagt att tiden i just detta lag var viktig för honom då han fick chansen att utveckla sin kreativitet som fotbollsspelare.

I september 2020 förlängde Conor sitt kontrakt med Chelsea med hela 5 år. Trots att han inte spelat för klubben i Premier League ännu rådde det ingen tvekan om att man ändå såg något i honom. Matcher i Premier League blev det dock i en annan klubb denna säsong. Dessa matcher spelade han i West Bromwich tröja.

Inför säsongen 2021/2022 deltog Gallagher på Chelseas försäsongs-turné där han gjort ett bra intryck i de matcher han fick spela. Det var inte alls givet att han skulle lånas ut, även om så blev fallet. Under säsongen fick Conor chansen i Crystal Palace. Det blev hela 34 matcher under säsongen, bland annat mäktade han med 8 mål. Succén i ett rätt så trött Palace gick inte att ta miste på! Gallagher agerade för det mesta som en näst intill fullfjädrad PL-spelare.

Conor Gallagher har spelat hela 64 matcher i Premier League i olika klubbar vilket framgår ovan. Rutinen finns alltså trots sin unga ålder. Under åren i Chelsea har han även hunnit med att spela i Englands alla ungdomslandslag. 37 matcher för de unga lejonen har det totalt sett blivit. Dessutom 4 matcher för Englands seniorlandslag.

Många, många röster höjs nu för att det är dags för Conor att göra sina första PL-matcher i Chelseas fina tröja. Han är från de egna leden, han är ung och har en spelstil som drar med sig sina lagkamrater, som ger laget energi. Visste skulle våra blå hjärtan slå extra hårt och snabbt om Gallagher spelade bredvid Mount, James och Hudson-Odoi?

Det har historiskt sett varit svårt för Gallagher att ta en plats på mittfältet i Chelsea då det kryllat av bra spelare runt honom. På det planet är det ingen större skillnad inför kommande säsong, skillnaden stavas Conor själv som är så mycket bättre än tidigare. Med en Kanté som återfinns på skadelistan titt som tätt, med en Jorginho som har en dalande formkurva så är det verkligen läge för Gallagher att ta chansen!

I vilken roll han exakt skall spela beror såklart på vilket system coach Tuchel väljer att spela, men många med mig vill se Conor Gallagher i Chelseas tröja säsong 2022/2023 oavsett system. Energin, målfarligheten och drivet är något laget alltid behöver. Även Mateo Kovacic, Billy Gilmour och Ruben Loftus-Cheek konkurrerar om platserna på mittfältet och skall inte glömmas bort.

Chelsea befinner sig just nu i USA för träning och matcher. Många blickar riktas mot Conor Gallagher, många Chelsea-fans vill verkligen att det skall vara den säsong då Conor Gallagher blir lika given på mittfältet som Reece James är på sin högerback och lika given som Mason Mount är i de offensiva rollerna.

Det är en ny era för Chelsea under nya ägare, låt oss hoppas på att det är en ny ”Conor Gallagher-era” som vi alla fans får vara med att bevittna, denna gång med rätt tröja på!

Källa: Premierleague.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-07-15 10:37:00
Author

Fler artiklar om Chelsea