2020-02-25 20:45

QPR - Derby

Inför Queens Park Rangers - Derby County
Chris Martin - förhoppningsvis från start mot QPR!

Inför Queens Park Rangers - Derby County

Kan The Rams ta igen några av de onödigt tappade fyra poängen i senaste hemmamatcherna, när de gästar Loftus Road i London för möte mot ett pånyttfött Queens Park Rangers?

Derby County har haft två raka hemmamatcher som kunde gett sex poäng och en stor möjlighet att närma sig lagen runt sjätteplatsen i ligan. Vi var i ledningen i båda matcherna men kunde inte knyta ihop säcken. Tyvärr var det i båda fallen våra högerbackar som gav bort bollen till motståndarna inför kvitteringarna. Att vår fyrbackslinje ligger bakom många av motståndarnas mål är sådant som sker emellanåt under en hel säsong, men jag tycker det varit alldeles för många tillfällen denna säsong. Jag har alltid trott på Brian Cloughs tes om att vinnande och framgångsrikt lag byggs bakifrån, där har Phillip Cocu lite att ta tag i under kommande transferfönster. Han har dock redan börjat det bygget med att kontraktera nederländske mittbacken Mike te Wierek från sommaren. Vi får hoppas att det faller in mer pusselbitar framåt.

 

Om vi backar tillbaka till fredagsmatchen mot Fulham var det glädjande att det skapades så pass många måltillfällen, hade bara Fulhams keeper haft en normal dag på jobbet hade vi garanterat haft en trepoängare. Jag tycker han var helt fenomenal med räddningar av hög klass. Hade vi lyckats vinna med en Chris Martin på planen? Den frågan får vi självklart inget svar på, men jag inbillar mig att vi hade haft än mer tryck i straffområdet med Martin på planen. Martyn Waghorn är för mig ingen nr9, även om hans rygg påstår det. Tycker att han gör sig bättre på en högerflank. Det är möjligt att Cocu kände att han ville ge Jason Knight en chans igen och resultatet av det var att Martin bänkades. Knight var tyvärr åter blek.

 

Det var överraskande att se Florian Jozefzoon på bänken mot Huddersfield Town och än mer att han var bland de 18 mot Fulham. Den totala överraskningen var dock att Cocu valde att ge Frank Lampards dyra inköp ett inhopp, trots att det fanns andra offensiva alternativ på bänken i form av Louie Sibley och tidigare nämnde Martin. Hur tänkte Cocu där? Att vår spelare som kronan på verket missade att göra segermål från en meter var väl för oss supportrar föga överraskande.

 

Mel Morris mål att halva startelvan på sikt skall komma från de egna leden kan möjligen bli verklighet nästa säsong. Det som bådar gott för kommande säsonger är vi har U19-spelare som fått mäta sig mot starkt europamotstånd och gjort det riktigt bra. Seger mot Dortmond var en riktig fjäder i hatten. Flera spelare har denna säsong tagit rejäla kliv framåt. Max Bird, som fått spela en räcka matcher, har övertygat och även Jason Knight när han fick spela många matcher i rad. Efter att ha varit bänkad några matcher har vi tyvärr inte sett samma förmåga när han åter fått starta. Jayden Bogle etablerade sig redan förra säsongen men jag tycker han tappat sitt sting och ser mer ut som en kopia av vår tidigare spelare i den positionen, Cyrus Christie. Max Lowe tycker jag gjort bra ifrån sig, men Cocu ger honom inte förtroendet match efter match vilket jag tror att han behöver. Sedan har vi ytterligare spelare som gjort bra inhopp under säsongen och kommer säkert tagit stora kliv till nästa höst. Det enda som är att tänka på är att de unga spelarna inte får för stor tuppkam och ser sig givna utan det gäller att prestera både på träning och under match. Jag upplever tex att Bogles prestation sjönk sedan det fanns ett rykte i november/december om att Milan var intresserade…..

 

Jag antar att vi kommande säsong åter spelar i The Championship, såvida inte något helt otroligt händer. Hoppet om en play-off-plats finns kvar så länge det är matematiskt gångbart, men realistiskt…. nej, inte en chans. Det andra helt otroliga skulle kunna vara att vi får så pass höga poängavdrag, när ”domen” kommer om vår ekonomiska cirkus, som gör att vi landar under det nedre strecket. Jag hoppas verkligen att Cocu är kvar till nästa säsong, inte bara för att jag inte vill ha en ny manager får åttonde säsongsstarten i rad utan för att jag tror starkt på att han kan bygga ett framgångsrikt Derby County. Denna säsongen har han faktiskt inte fått en chans. Nyförvärven i somras var klart dedikerade den kompetenta rekryteringsstaben. Kort om tid inför säsongsstart, bilfyllerister och antagligen på grund av saknade nya investerare inget produktivt januarifönster. Nu får han möjlighet att planera en försäsong, ta egna beslut om spelare vars kontrakt går ut och förvärva spelare som fungerar i hans modell. Sen att vi supportrar inte alltid är överens med Cocus beslut, det hör väl lite till eller hur?

 

Vad gör Cocu för att få ett QPR på fall? Jag tror på samma uppställning som sist, men med Martin som ersättare för Knight. QPR hade en svacka för några veckor sedan men kommit tillbaka starkt. Senaste hemmamatchen vände de 0-2 till 4-2 mot Stoke City, tyder på styrka. Det känns som QPR är ett lag som vi bara måste slå varje säsong, speciellt efter den där tunga majdagen 2014.

 

Möjlig laguppställning

 

Ben Hamer

Andre Wisdom/Curtis Davies/Matthew Clarke/Craig Forsyth

Martyn Waghorn/Wayne Rooney/Graeme Shinnie/Max Bird/Tom Lawrance

Chris Martin

 

Bänkplats till

Kelle Roos/Jayden Bogle/Florian Jozefzoon/Max Lowe/George Evans/Jack Marriott/Jason Knight

 

 

 

 

Stefan Borg2020-02-24 18:26:17
Author

Fler artiklar om Derby