2019-04-13 18:30

Manchester U - West Ham

Inför: Reading - Chelsea
Fortsatt bra spel på bortaplan för Chelsea?

Inför: Reading - Chelsea

Reading på artonde plats i ligan tar emot tredjeplacerade Chelsea på Madjeski Stadium. Hemmalaget kommer ifrån två raka segrar samtidigt som gästerna försöker att hitta tillbaka till storformen igen och en seger skulle vara välbehövlig för båda lagen.

Resultaten har verkligen varit upp och ner på sistone för Chelsea, två raka kryss mot först Swansea i ligacupen och sedan Brentford i FA-cupen. Man ställs nu mot nykomlingen på Madjeski Stadium i Reading, ett lag som ligger först på artonde plats i ligan med 19 inspelade poäng.

Reading

Nykomlingen Reading ligger alltså i nuläget på nedflyttningsplats, men man kommer ifrån två raka segrar i ligaspelet och en god form där man bara förlorat en på sina fem senaste. Av de 19 poäng man hittills har spelat in så har 16 av dessa tagits på hemmaplan. Man får dock klara sig utan sin anfallare Jason Roberts som definitivt kommer att missa matchen, men även nyförvärvet från Sporting Lissabon, Daniel Carriço, kommer inte att hinna bli spelklar. Deras fem senaste matcher har slutat såhär:

Reading 4 - 0 Sheffield United (FA)
Newcastle 1 - 2 Reading
Reading 3 - 2 West Brom
Crawley 1 - 3 Reading (FA)
Tottenham 3 - 1 Reading

Värt att notera är att detta är Readings hundrade match i Premier League, där man vunnit 30, spelat oavgjort i 20 och förlorat 49 matcher. Man har bara hållit nollan tre gånger den här säsongen, vilket man är sämst med tillsammans med Wigan. Man är även den klubben som använt näst flest spelare i årets upplaga av Premier League. Med 26 spelare är det bara Tottenham (27) som använt fler.

Förväntad laguppställning (4-5-1): Federici; Pearce, Mariappa, Harte, Kelly; McAnuff, Leigertwood, Guthrie, Kebe, McCleary; Pogrebnyak.

Chelsea

Efter segern mot Arsenal i ligan så har Chelsea nu spelat två raka kryss på bortaplan. Det blev respass mot Swansea i semifinalen av ligacupen och det var på vippen att även FA-cupen skulle ta slut men man lyckades få med sig ett kryss mot Brentford till slut. Formen har varit upp och ner på sistone men det är främst på hemmaplan som spelet sett sådär ut. Tre raka segrar på bortplan mot Everton, Norwich och senast mot Stoke. Tre imponerande segrar och hade spelet på hemmaplan sett likadant ut hade förmodligen tabellen sett ännu bättre ut än vad den gör idag. Chelseas fem senaste matcher har sett ut såhär:

Brentford 2 - 2 Chelsea (FA)
Swansea 0 - 0 Chelsea (LC)
Chelsea 2 - 1 Arsenal
Chelsea 2 - 2 Southampton
Stoke 0 - 4 Chelsea

Chelsea får klara sig utan både Petr Cech och David Luiz, som båda två har skadeproblem och inte kommer till start. Även Eden Hazard kommer att missa matchen på grund av sin avstängning som han drog på sig i matchen mot Swansea. Utöver det så ser skadeläget bra ut med en John Terry som kommer allt närmare en startplats i laget igen. Man saknar fortfarande Mikel och Victor Moses som ser ut att bli kvar i de Afrikanska Mästerskapen ett tag till. Men tillsammans med Wigan så är man det enda laget i tabellen som tagit mer poäng på bortaplan än på hemmaplan och man är nu uppe i fyra raka segrar. Skulle man vinna även här så är det första gången sedan 2009 som man tar fem raka på bortaplan. Utöver det så behöver bara Frank Lampard två mål för att bli den första spelaren någonsin att göra tio mål eller mer under tio raka säsonger. Ordet legend räcker knappt till.

Förväntad laguppställning (4-2-3-1): Turnbull; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole; Ramires, Lampard; Oscar, Mata, Bertrand; Ba.

Matchbild

Självklart så är det gästande Chelsea som bär på favoritskapet och att matchen är på bortaplan gynnar helt klart laget inför matchen. Man bör dock inte underskatta ett Reading som visat god form på senare tid och slagit Newcastle på bortaplan och sedan den helt makalösa vändningen i slutminuterna mot West Brom på hemmaplan. Reading har dock inte slagit Chelsea på hemmaplan sedan i mars 1930, i dåvarande division två. Chelsea vann hemmamötet med 4-2 tidigare under säsongen och alla möten sedan dess att Reading slog Chelsea har slutat i seger för laget från London. På de nitton matcher lagen spelat så har Reading endast gått segrande tre gånger. Historiken talar helt klart för Chelsea men det kommer att krävas en bra match från gästerna ifall man vill ta med sig tre poäng och hänga på Manchester-lagen i toppen av tabellen.

Glöm inte Chelsea-tipset till matchen!

 

Simon Thellsson2013-01-29 19:20:05
Author

Fler artiklar om Chelsea