Inför: Rubin Kazan - Chelsea
Håller Torres fina form i sig?

Inför: Rubin Kazan - Chelsea

Chelsea tog med sig en komfortabel 3-1 seger ifrån London förra torsdagen mot Rubin Kazan, och har under morgondagen retur i Moskva.

Lagen möttes förra torsdagen och då vann hemmalaget med 3-1, efter två mål av Fernando Torres och ett av Victor Moses, Rubins reducering kom efter en straffspark i slutet av den första halvleken efter att bollen träffat kaptenen John Terrys hand i straffområdet. 

Hemmalaget Rubin Kazan är i en helt okej form för tillfället då man på de fem senaste matcherna har två vinster och två oavgjorda, och en förlust mot Chelsea. I helgen mötte man Kuban i ligaspelet och det blev en mållös historia. Tränaren Kurban Berdyev har fortfarande en skadefri trupp och kan alltså välja vem han vill till startelvan. Ryssen kommer nog låta Bribas Natkho behålla sin plats i startelvan och även låta den stora anfallaren Salomon Rondon spela ifrån start. 

Ryzhikov väntas alltså starta i målet, framför honom lär vi får se Navas, Kuzmin, Kaleshin och argentinaren Ansaldi. Sharonov, Orbaiz, Eremenko och Karadeniz kan vi vänta oss på mittfältet och med Natkho släpandes bakom Rondon. 

Tänkbar startelva (4-4-1-1):Ryzhikov, Navas, Kuzmin, Kaleshin, Ansaldi, Sharonov, Orbaiz, Eremenko, Karadeniz, Natkho, Rondon

Chelsea då? Gästerna kommer från 2-1 vinsten mot Sunderland efter en del tveksamma insatser ifrån en del spelare, matchen vann man någorlunda turligt efter ett självmål och ett skott utifrån som gick in via Ivanovic. Di Canio med förflutet i Chelsea, som är ny tränare i Sunderland spelade bra och de blå fick kämpa ut till sista matchminuten. Demba Ba skadade axeln och fick utgå i halvtid och kommer inte till spel då han är halvskadad men dessutom "cup-tied".

Till skadelistan ansluter Ashley Cole som tillsammans med Romeu missar matchen, det gör även Ryan Bertrand som är sjuk, vilket ger Benitez dilemma på vänsterbacksplatsen, blir det Luiz eller kanske Aké? Även Ferreira är ett alternvativ. Gary Cahill är tveksam till spel och John Terry lär starta tillsammans med Luiz. Mikel lär vi se tillsammans med Lampard som vilade senast, på mitten och framför sig Hazard, Moses och Juan Mata. Fernando Torres i anfallet.

Alltså (4-2-3-1): Cech, Azpilicueta, Terry, Ivanovic, Ferreira, Mikel, Lampard, Moses, Mata, Hazard, Torres.

Chelsea får inte gå ut för att spela av matchen och tro att det är klart, Vi såg igår hur Real Madrid släppe in tre snabba mål. Men jag tror att laget är fokuserat och med den höga harmoni vinner man matchen i Moskva med 2-0. 

- Matchen börjar 18:00
- TV4 Sport sänder matchen
-  Firat Aydinus ifrån Turkiet dömmer matchen
- Glöm inte chelseatipset!

Stefan Petranovic2013-04-10 22:42:06
Author

Fler artiklar om Chelsea