Inför: Säsongen 2023/24

Inför: Säsongen 2023/24

På fredag drar den nya Championship säsongen igång, Sunderland har sin första match på söndag när de tar emot Ipswich Town på Stadium Of Light. Därför ska jag nu gå igenom truppen, förutsättningar och förväntningar inför den kommande säsongen.

Nyförvärv
Sunderland har varit väldigt aktiva på spelarmarknaden där de värvat hela 6 nya spelare som alla kan komma och göra stor nytta för klubben den kommande säsongen. En av de mest intressanta spelarna bland de nya är Jobe Bellingham från Birmingham City som besitter många bra egenskaper och stor potential.

Klubben har också löst sitt striker problem där de värvat både Eliezer Mayenda från Sochaux och Hemir från Benfica där den sistnämnda redan hunnit att göra mål för “The Black Cats” på Stadium Of Light. Förra säsongen hade klubben enorma skadeproblem speciellt på sina mittbackar där de avslutade säsongen med ytterbackarna O´Nien och Trai Hume, därför har de värvat  2 nya mittbackar i Nectarios Triantis från Central Coast Mariners och Jenson Seelt från PSV Eindhoven. 

Övriga värvningar: Bradley Dack (Blackburn Rovers), Chris Rigg (Sunderland U21)

Nyckelspelare
Om Sunderland ska kunna matcha förra säsongens resultat så kommer vissa spelare bli extra viktiga och den viktigaste spelaren kommer att vara Jack Clarke. Förra årets assistkung i Championship Clarke med sin kreativitet och tekniska förmåga kommer bli tvungen att kliva fram lite extra om Sunderland ska nå en uppflyttning till Premier League.

Andra viktiga spelare i detta lag är bland andra den egna produkten i mål Anthony Patterson. Förra året gjorde han många bra och avgörande räddningar och höll även 14 nollor. Kanske den viktigaste spelaren om han kan hålla sig skadefri och komma tillbaka starkt från sin tidigare skada är Ross Stewart. Stewart är väldigt klinisk och om han har en helt skadefri säsong så har han kvalitet nog att vinna Championships skytteliga. 

Förväntningar
Förra säsongen var inte förväntningarna höga på “The Black Cats” utan då förväntades endast överlevnad och det överträffade man rejält och var närmre uppflyttning än nedflyttning. Med en snittålder på endast 23 år har Sunderland en av de mest lovande och spännande trupperna i ligan med mycket kvalitet och djup på alla positioner så de kommer att bli tufft att möta detta lag. Därför tycker jag att förväntningarna borde höjas och man bör förväntas sig att klubben ska slåss om uppflyttning och att de ska hålla till i toppen denna säsong.

Förväntad startelva mot Ipswich Town
Patterson, Hume, Triantis, Batth, Cirkin, Bellingham, Neil, Roberts, Pritchard, Clarke, Hemir

Förväntad placering 2023/24
5:e plats

Sunderlands första semifinal mot Luton
 

Markus Olofsson2023-08-02 11:00:00
Author

Fler artiklar om Sunderland