Inför Sheffield Wednesday  - Nottingham Forest

Inför Sheffield Wednesday - Nottingham Forest

Nottingham Forest spelar sin sista bortamatch mot Sheffield Wednesday på Hillsborough på lördag OBS ändrad tid 13:30 på grund av Tv- sändning på Viaplay

Senaste matchen:
Lewis Grabbans mål i andra halvlek var tillräckligt för Forest att få med sig en poäng mot Stoke.

Chris Hughton förändrade startelvan med tre nya spelare jämfört med matchen mot Birmingham. Från bänken kom Ribeiro, Cafu och Grabban och ersatte Blackett, Mighten och Taylor.

Den första riktiga chansen hade Grabban i matchminut 17, efter en misslyckad rensning. Dock sköt vår kapten över målet. Stoke tog ledningen runt halvtimman, när bollen styrdes i nätet från nära håll. De röda var ytterst nära kvittering, genom ett inspel på frispark av Garner. Avslutet kom från Yates, men tyvärr utanför.

Kvitteringen skulle dock komma ca fem minuter in på andra halvlek. Ett inlägg från Knockaert träffade huvudet på en försvarare och hamnade hos Grabban, som i sin tur enkelt kunde sätta bollen i mål. Tiden gick med ett antal små chanser, utan att riktigt hota. När klockan närmade sig minut 64, så var bortalaget ytterst nära att ta ledningen igen. Den som räddade oss med en superb blockering på ett bra skott var Yates. Det visade sig bli den sista målmöjligheten, och båda lagen fick nöja sig med en pinne var. Det visade vara en oerhört viktig poäng, som innebar förnyat kontrakt för Nottingham Forest.

Matchen:
Nottingham Forest har varit en stor besvikelse denna säsong, med tanke på att vi tippades tillhöra toppen i ligan. Med två matcher kvar så säkrades nytt kontrakt, då laget tog en poäng mot Stoke. Min förhoppning är nu att vi för en gångs skull behåller tränaren Chris Hughton, så att han kan börja bygga ett slagkraftigt lag till nästa säsong.

Det mest intressanta i Championship just nu involverar ärkerivalen Derbys vara eller inte vara i ligan. Det har slumpat sig så att Forest reser till Sheffield för att möta onsdagslaget, som är ett av tre lag som fightas för att undvika degradering. Det tredje är Rotherham som på tisdagen förlorade mot Brentford, och nu har endast en match mindre än de övriga.

I omklädningsrummet:
De röda kommer att vara utan Freeman, Ameobi och troligtvis också Sow de två matcher som är kvar.

Figueiredo, Arter och Bong är däremot tillbaka i träning och kan eventuellt vara med.

Lolley är  borta sedan tidigare.

Eftersom kontraktet är säkrat, så hoppas jag att vår coach låter dom som inte varit på planen  få chansen.

Min startelva:
Smith - Jenkinson - Worrall - Mbe Soh - Blackett - Colback - Bachirou - Krovinovic - Knockaert - Mighten - Taylor

Jan Gustafsson@janne25guss2021-04-30 21:28:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg