2024-10-26 16:00

Shrewsbury - Barnsley

Inför Shrewsbury-Barnsley

Inför Shrewsbury-Barnsley

Vi är starkare på bortaplan än hemma även under denna säsongen. Förutsättningarna till att plocka tre poäng på lördag ser därför gynnsamma ut för Barnsley.

På lördag så spelar Barnsley sin tredje match på en vecka, och kommer då att möta 22:a placerade Shrewsbury. Förutsättningarna är med andra ord goda för att vi ska kunna kamma in 7 poäng under denna veckan.
Men sen är det ju som Darrell Clarke säger, det finns inga enkla matcher i League One.

Shrewsbury har inte levererat under säsongsinledningen, och har endast vunnit 2 av sina 13 matcher. Formen är heller inget vidare, 1 vinst, 1 oavgjord, och 3 förluster på sina 5 senaste matcher.
Shrewsbury är inget lag som rullar bakifrån, utan de söker ofta tidigt den långa bollen ut mot kanterna. När bollen väl är på offensiv planhalva, då pressar de hårt ifall de skulle tappa den. Så våra försvarare kommer att få knappt om tid i uppspelsfasen imorgon.
Samtidigt så blottar de sig också med sitt presspel, det medför att de står väldigt högt med backlinjen, så det kommer att bli ytor att löpa in på bakom. En passande matchbild för en kille som Keillor-Dunn kanske?
Bästa målskytten i Shrewsbury heter George Lloyd, och har gjort tre mål, men det är inget målglatt lag som vi ställs emot imorgon, Shrewsbury gör i snitt 1 mål/match.

När det kommer till Barnsley så var Darrell Clarke nöjd med vår insats mot Charlton, och tycker att vi har tagit steg i rätt riktning efter landslagsuppehållet.
Jag kan bara instämma, det har sett betydligt bättre ut spelmässigt i de två senaste matcherna, även om jag tycker att detta laget borde ha både en och två växlar till att lägga i, men det kommer förhoppningsvis.

Till lördagens match så är det lite skador som oroar, men sin vana trogen så vägrade Darrell Clarke att kommentera hur allvarliga skadorna är, och om någon spelare med säkerhet inte kommer att kunna vara med i matchtruppen på lördag.
Men jag vidarebefordrar den informationen jag har.
Adam Phillips har saknats i de två senaste matcherna på grund av fotskada, osäkert om han är med imorgon.
Connell klev av skadad i den senaste matchen mot Charlton, osäker prognos även på honom.
Josh Benson har med saknats i de två senaste matcherna, han är dock tillbaka i full träning, men det är osäkert även i detta fallet om han är aktuell till morgondagens match.

Alla dessa spelarna är dessutom centrala mittfältare, så jag hoppas att i alla fall någon av dem ska vara spelduglig imorgon, i annat fall så kommer det att bli ett väldigt orutinerat mittfält som vi ställer ut.

En som säkert inte kommer att vara med imorgon, det är försvararen Josh Earl, han är avstängd efter att ha fått säsongens femte varning mot Charlton.
Den troliga ersättaren är Donovan Pines, vilket sannolikt medför att Marc Roberts tvingas ut till vänster trebackslinjen.

Det var många fina individuella insatser mot Charlton, jag nämnde till exempel Russell, Gent och Humphrys i min matchrapport.
Men det finns också spelare som får kritik. Slonina är ifrågasatt som förstemålvakt, efter att återigen ha stått för ett misstag på Charltons andra mål.
I sina bästa stunder så är han riktigt bra, och han har stått för flera fina räddningar, men samtidigt så presterar han inte på någon jämn nivå, för hans många misstag har kostat oss poäng.
Det är dock osäkert vem vi i så fall skulle ersätta honom med? Killip? I den senaste matchen så hade Clarke inte ens med någon målvakt på bänken.
Vi vet heller inte vad som står i låneavtalet med Chelsea? Det kan vara så att han enligt det, ska starta ett visst antal matcher för oss?
Jag tror inte att Clarke kommer att göra några förändringar i målet till lördagens match i alla fall. Slonina är en ung målvakt, de tenderar ofta till att prestera på en ojämnare nivå, och det visste vi om när vi plockade hit honom.
Men han kan nog inte stå för så många fler misstag innan Clarke tvingas att agera.

Mitt tips: Shrewsbury har presterat lika illa, hemma som borta i säsongsinledningen. Det gör dock inte vi, precis som under den förra säsongen så plockar vi fler poäng borta än hemma. Jag tror att vi har en jättebra chans att få med oss alla tre poängen imorgon, och tippar därför att vi vinner med 2-0.

Shrewsbury-Barnsley

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Slonina
de Gevigney, Pines, Roberts
O`Keeffe, Yoganathan, Connell, Russell, Gent
Humphrys, Keillor-Dunn

You Reds!

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-10-25 14:48:07
Author

Fler artiklar om Barnsley