Inför Söndagsmatchen - Wolves

Inför Söndagsmatchen - Wolves

Swedewolves umgås med fotboll - ligacupfinal 1974

Corona kan inte stoppa Swedewolves från att umgås med fotboll.  Vi kikar tillsammans live på gamla matcher.


Jag var på match häromkvällen. Kanske den enda matchen i hela världen som just då spelades.  Fotbollsvärlden har tvingats stänga ner, men ännu pågår det fotboll på vissa håll.  Matchen jag besökte spelades i Småland och vi kan säga att det var Kråkemåla och Bonnaby som möttes.  När jag står där och fryser, analyserar och filosoferar så inser jag att det samtidigt sitter folk runt om i världen och bettar på matchen. Detta utan att ha en aning om vad det är för lag eller hur bra lagen är. Men fotbollen är så viktig för många människor och att sitta och följa en match i svenska Småland mellan Kråkemåla och Bonnaby är något som förgyller kvällen för t ex Ron i Reading, Horst i Hamburg och Peng i Peking. De sitter där på varsitt håll i världen och känner någon form av fotbollsgemenskap.  Vilka är de där Krakemala egentligen, tänker Ron i Reading.  Han googlar desperat för att få reda på vilket alternativ som är bäst för att spela en liten slant på vilket lag som gör nästa mål.  Krakemala ger inget svar. Ron försöker googla på svenska och får upp en motfråga "Menar du hästslakt?".  Ron ger upp och slänger in 2 pund på Bonnaby.  Inte för att vinna pengar utan för att känna gemenskap.  Så viktig är fotbollen för folk.  Imorgon spelar kanske Mönsterås och Ron i Reading kommer klia sig än mer i huvudet när han försöker googla det laget..

Hur som helst. Detta skulle ju handla om Wolves. Men det handlar kanske i första hand om gemenskap.  Wolves spelar ju i den pausade Premier League och vi supporters känner oss vilsna. Skall vi sluta umgås nu?  Nej nej, inte alls. Istället för att deppa ner sig över situationen och de uteblivna helgmatcherna så får vi istället försöka skapa något annat att göra. Som givetvis har med Wolves att göra.  Så varför inte kika på en match tillsammans.  Vi kör en gammal goding till klassiker, startar videoklippet från matcherna exakt samtidigt, och sedan sitter vi där och kommenterar, gnäller, ger förslag på taktiska förändringar, gnäller lite till, och sedan jublar när vi vinner.  Nu vet vi ju resultatet redan på förhand, men vi låtsas helt enkelt som vi inte vet.  Vi kollar på Wolves live, på youtube. Från 1974.  Men i våra huvuden, på vårt forum och under pågående match så är det live.

Nu får väl söndag nr 1 ses som någon form av testevent, för att se om galenskapen får ett positivt bemötande och hyfsat deltagande.  

Tid: Söndag 22/3,  kl 19:00, svensk tid.  Dyk gärna upp i god tid, för matchen börjar prick kl 19.

Plats:  Deltagarnas egen webbläsare samt Swedewolves forum:  https://www.svenskafans.com/england/wolves/forum

Program:

Försnack:  18:45-18:59

Match, halvlek 1, kl 19:00-19:15:  https://www.youtube.com/watch?v=9NLmoKSG0W0

Paus, taktiksnack:  19:15-19:30

Match halvlek 2: kl 19:30-19:45:  https://www.youtube.com/watch?v=trRKBAmir50

Eftersnack:  19:45-läggdags


Tilltugg etc:

Här rekommenderar vi att både strunta i och blunda för Corona.  Istället kan man t ex välja Hobgoblin som är en trevlig öl som delvis bryggs i Wolverhampton.  Ett annat bra alternativ är Carnegie Porter 3,5%, som i mitt tycke är det närmaste en Banks´Mild man kan komma i Sverige.  Givetvis finns det även ett alkoholfritt alternativ.   Se även bild som illustrerar denna artikeln.

/
Väl mött


 

Magnus Bengtsson2020-03-21 20:05:08
Author

Fler artiklar om Wolves