St Mary's Stadium, 2022-04-09 16:00

Southampton - Chelsea

Inför: Southampton - Chelsea

Inför: Southampton - Chelsea

Nu är det dags att studsa tillbaka och börja vinna igen. Chelsea går nu in i en avgörande del av säsongen där många viktiga matcher väntar. Efter förluster mot både Brentford och Real Madrid är det läge för spelarna att ta tre nödvändiga poäng mot Southampton.

Morgondagens möte mot Southampton blir en otroligt viktig match i kampen om att kunna säkra en plats i nästa säsongs upplaga av Champions League. Southampton kan komma att bli en svår nöt att knäcka för Chelsea och därför behöver man ta tag i matchen från start. Under säsongen har laget redan mötts två gånger vilket har resulterat i två vinster för Chelsea. Första matchen var i Premier League och då vann Chelsea med 3–1, hemma på Stamford Bridge. Andra matchen var i ligacupen och även där drog Chelsea det längsta strået. Då vann London-laget på straffar efter att matchen hade gått till förlängning. Som sagt den här matchen har en stor betydelse för klubben och det gäller att vara påkopplad direkt när domaren blåser igång drabbningen. Under historien har Chelsea följande statistik mot Southampton i Premier League: 25-11-9 (Vinster-Oavgjorda-Förluster).

Läget i lagen:

Chelsea:
Under dagens presskonferens berättade Thomas Tuchel att både Romelu Lukaku och Hakim Ziyech kan adderas till skadelistan. Ännu är det oklart om dessa två spelare kan delta i matchen eller inte. I mina ögon hade Ziyech varit en given spelare i startelvan men på grund av hans möjliga frånvaro blir det nog Timo Werner som får chansen från start istället. Sen tidigare saknas även Ben Chilwell och Callum Hudson-Odoi till matchtruppen. Chelsea lär även spara Thiago Silva från spel eftersom det väntar en viktig match mot Real Madrid. För tillfället befäster Chelsea sin tredjeplats i Premier League men nu gäller det att säkra placeringen i ligan. Ännu är racet om Champions League mycket spännande då det är flera lag som kämpar om samma platser.

Innan matcherna mot Brentford och Real Madrid befann sig Chelsea i en bra form och nu gäller det att komma tillbaka på vinnarstigen igen. Efter matchen mot Real Madrid berättade Tuchel att fokuset nu ligger helt på matchen mot Southampton och ingenting annat.

Southampton:
När det gäller Southampton saknar laget samtliga spelare: Lyanco, McCarthy och Broja. Armando Broja kommer inte spela eftersom han tillhör Chelsea och får därmed se matchen från läktaren. Southamptons säsong har gått upp och ner men man är ett tufft lag på hemmaplan med fansen i ryggen. Även tidigare Chelsea-spelaren Valentino Livramento kommer att finnas med i truppen och han vill nog visa sitt gamla lag vad han går för. Det gäller för Southampton att hålla ihop laget och sätta försvarsspelet från start. Givetvis ligger favoritskapet på Chelsea men Southampton är ett lag som absolut kan störa laget från London.

Förväntade startelvor:

Southampton: Forster, Livramento, Salisu, Bednarek, Walker-Pieters, Ward-Prowse, Romeu, Diallo, S. Armstrong, Adams, A. Armstrong

Chelsea: Mendy, Christensen, Chalobah, Rudiger, Azpilicueta, Kovacic, Kante, James, Werner, Havertz, Mount

Förväntad matchbild:
Chelsea kommer att styra spelet från start men Southampton kommer att satsa på kontringar. En sak som Chelsea måste se upp för är Southamptons fasta situationer där Ward-Prowse är ett stort hot med sin högerfot. Men övrigt ska det bli intressant att (förhoppningsvis) se Kai Havertz på topp som har varit i bra form den senaste tiden. Men det gäller för samtliga spelare att ”steppa upp” nu och det är alltid svårt att spela på bortaplan mot Southampton. Men förvaltar vi våra lägen som kommer att skapas så vinner Chelsea matchen. Southampton kommer att invänta misstag och sedan försöka straffa oss genom deras effektiva passningsspel från mittfältet. Gäller som sagt att ha koll på Ward-Prowse under matchen annars kan det bli en tuff eftermiddag. Men givetvis kommer Chelsea att försöka vinna matchen och ta med alla tre pinnar hem till Stamford Bridge.

Speltips: 1–3 till Chelsea
Avspark: Lördag 9 april, 16:00, matchen visas på Viasats kanaler samt Viaplay
Spelplats: St Mary´s Stadium
Domare: Kevin Friend
VAR: Lee Mason
 

Linus SjöströmLinussjostrom992022-04-08 18:36:00
Author

Fler artiklar om Chelsea