Inför Southampton-Wolves

Inför Southampton-Wolves

Revansch för Wolves?

Ni såg alla debaklet i FA cupen i veckan, Wolves var i åttondelsfinal hemma mot ett väldigt formsvagt Southampton. Allt var upplagt för att nå kvartsfinal, men Wolves head coach Nuno Santo bestämde sig för att ställa upp med reservlaget. Sex ordinarie spelare vilades och vi förlorade med 0-2.

Det svider. Dels för oss svenskar, men ännu mer för engelsmännen som ser FA cupen som en av världens förnämaste tävlingar. Och med tanke på att Wolves sitter ganska säkert placerat mitt i tabellen så hade vi hoppats och trott på full satsning mot en FA cupkvartsfinal.

Varför gav Nuno bort segern? Tja, antagligen för att han inte känner sig helt säker på Wolves Premier League-kontrakt ännu och vi har i så fall en viktig ligamatch imorgon mot samma lag, Southampton. Nuno är tydligen fortfarande rädd för att åka ur, vilket sänder konstiga signaler till spelarna. Imorgon lär det bli bästa laget igen. Imorgon är det ligaspel, alla stjärnor kommer att vara med.

Spelar det nån roll vilka spelare vi har på planen? Är det inte Nunos defensiva och försiktiga taktik som det är fel på? Ja, det får vi svar på imorgon. Om vårt bästa lag också får stryk, då är det något helt annat val av spelare som är avgörande för Wolves resultat denna säsong.

Nu tror jag att det blir en helt annan match imorgon. Vi hade en mycket märklig uppställning senast med sju (!) mittfältare och en anfallare på planen. Inte konstigt att det blev hönsgård. Så blir det inte imorgon. Då blir det ett helt annan balans på laget.

Southampton är inga wordbeaters, det såg vi i cupen. De missade öppna chanser och verkade darriga och osäkra. Jag tror att vi har en bra chans imorgon, och vid en vinst lär vi säkra kontraktet för denna säsong.

In i laget kommer Adama Traoré, Willan José, Pedro Neto, Conor Coady, Nelson Semedo och Rui Patricio, och jag tycker att det borde kunna räcka för tre poäng. Southampton har dålig form och jag har en bra feeling inför denna match. Vi vinner!

JAG OCH SOUTHAMPTON
Vi svenskar såg Wolves vs Southampton på den årliga medlemsresan i april 2009 och då gjorde Sam Vokes, Jody Craddock och David Jones mål när Wolves enkelt vann med 3-0.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi får vår revansch och vinner med 1-0, målet av Pedro Neto. Men vänta er ingen champagnefotboll.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-02-13 21:44:00
Author

Fler artiklar om Wolves