Inför Southampton-Wolves

Inför Southampton-Wolves

Tre poäng behövs

Wolves har börjat årets säsong på ett minst sagt tveksamt sätt. I ligan har vi fyra förluster på fem matcher och i veckan åkte vi dessutom ut ur Ligacupen. Än så länge har vår nye head coach Bruno Lage förtroendet kvar hos våra kinesiska ägare Fosun, men snart måste vinsterna komma.

Imorgon möter vi Southampton som antagligen är sämre än oss. De har visserligen en poäng mer men är definitivt ett lag som bör ha bakom oss i tabellen. De har ännu inte vunnit och vi har en bra chans att ta hem tre poäng.

Southampton sålde sin skyttekung Danny Ings till Aston Villa inför säsongen och det har såklart drabbat deras målskytte. Att Wolves också har enorma problem med att göra mål vet vi allihop. Raul Jiménez letar efter formen efter sin huvudskada och ingen annan av de ordinarie anfallarna vet hur man sätter bollen i nät. Vår bästa målskytt i ligan denna säsong efter fem omgångar är ”självmål”, som är i delad ledning med Daniel Podence. Kan man värva ”självmål”?

Men det är fortfarande tidigt in på säsongen och Bruno Lage borde nu ha koll på vilka spelare som har form. Jag tänker framför allt på Podence och Hwang Hee-chan som gjort bra insatser och som borde få starta. Vi får hoppas att Lage har upptäckt det och håller med mig.

Överhuvudtaget verkar Wolves spelare förvirrade och kommer ofta fel, antagligen för att de inte är vana vid Bruno Lages taktik och spelsystem. Men det ska ju inte hindra oss från att göra mål? Nej, det är snarare så att spelare som Raul Jiménez och Franscisco Trincão bör petas, även om de är Lages favoriter. In med Podence och Hwang så ska nog målen komma.

Dessutom vill jag se Leander Dendoncker centralt på mittfältet. Han gjorde mål senast i cupen och jag tror att han är en spelartyp som vi behöver. Lite tuffare än Ruben Neves och João Moutinho som är alldeles för lika.

Det finns en risk för oavgjort och mållöst imorgon eftersom båda lagen behöver poäng och det är såklart bättre än en ny förlust, men om Lage ska få någon arbetsro så måste vi gå för tre poäng.

Matchen spelas imorgon söndag kl 15:00 och om du bor i Stockholm kom gärna till the Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan.

JAG OCH SOUTHAMPTON
Jag har sett Wolves möta Southampton live en gång, det var i april 2009 på vår medlemsresa. Wolves vann med 3-0 och det stod det redan efter 20 minuters spel: målskyttar Sam Vokes, Jody Craddock, och David Jones på straff. Det var för övrigt en fantastisk medlemsresa då vi hann med att se 3-2 mot Derby också innan vi åkte hem.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att det blir 0-0. Eller om vi möjligen vinner 1-0. Målet görs av ”självmål” igen, som då går upp i ensam skyttetopp. Nä, men skämt åsido så tror jag att Hwang Hee-Chan kan avgöra denna match, bara han får chansen. Så det blir 1-0 till Wolves, mål i andra halvlek av inhopparen(?) Hwang.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.):
José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Fernando Marçal – Francisco Trincão, Raul Jiménez, Adama Traoré.

Truls Månsson2021-09-25 12:48:23
Author

Fler artiklar om Wolves