2023-03-12 13:00

Norwich - Sunderland

Inför: Sunderland-Norwich City

Inför: Sunderland-Norwich City

Under söndagen reser Sunderland ner till Norwich för att besöka motståndarna med samma namn på Carrow Road. Bortalaget kommer med en svit på tre raka förluster och hoppas kunna bryta den, samtidigt som hemmalaget vill förlänga sin svit till fyra raka segrar.

Sunderland:
Sunderland har hittills haft en bra säsong som överstiger de förväntningar som de flesta satte på dem inför säsongen. Klubben har däremot gått tungt på senare tid, de har inte vunnit sen den 14:e februari när de vann mot Queens Park Rangers med 3-0 och kom senast från en förlust mot Stoke City med hela 1-5. De har tidigare haft hugg på en playoff plats som nu börjar se ut att hägra, men en efterlängtad seger mot “Kanariefåglarna” skulle ändra på saker och ting. 

Det är inte mycket som talar för att “The black cats” kommer få med sig några poäng ur denna match speciellt med tanke på att de inte lyckats göra mer än ett mål i en match sedan just vinsten mot Queens Park Rangers, samtidigt har Norwich endast släppt till 3 mål på deras 3 senaste matcher varav en där de höll nollan. 

Om de ska få med sig ens en poäng så behöver deras målskytte förbättras det betyder att lagets offensiva spelare behöver börja leverera framåt igen speciellt Joe Gelhardt som endast mäktat med 1 mål sedan han anslöt från Leeds United. 

Skadeläget för Sunderland är också det tufft där de saknar viktiga spelare som Ross Stewart, Dennis Cirkin och nu senast på skadelistan Aji Alese som blir borta säsongen ut. 

Förväntad startelva:
Patterson, Hume, Ballard, Batth, O´Nien, Michut, Neill, Roberts, Diallo, Clarke, Gelhardt

Norwich City:
Säsongen för Norwich City har inte riktigt gått som de eller några andra hade trott istället för att slåss om Championship titeln så slåss de istället om en playoff plats. Däremot har laget haft en positiv trend sedan tränaren Dean Smith fick lämna och ersattes av David Wagner där har de spelat 10 matcher och av dem matcherna har de endast förlorat 3 och vunnit 6.

Nyckeln för Norwich City har varit deras målskytte där de på sina tre senaste matcher har gjort 8 mål och när de nu möter ett Sunderland som har släppt in 9 mål på deras tre senaste så tror jag Teemu Pukki och gänget verkligen ser fram emot denna drabbning. 

Om det är något som skulle tala emot “Kanariefåglarna” så är det deras skadeläge där spelare som Isaac Hayden, Sam Byram och deras bästa målskytt denna säsong Josh Sargent är borta. 

Förväntad startelva:
Gunn, Aarons, Hanley, Gibson, Giannoulis, Mclean, Nunez, Marquinhos, Sara, Hernandez, Pukki 

Plats: Carrow Road, Norwich
Tid: 13:00
TV: Viasat sport extra, Viaplay

Markus Olofsson2023-03-11 23:02:00
Author

Fler artiklar om Sunderland