2024-02-10 16:00

Sunderland - Plymouth

Inför Sunderland - Plymouth Argyle
Morgan Whittaker - Månadens spelare i Championship för januari!

Inför Sunderland - Plymouth Argyle

Dags för Englands längsta bortaresa - hela vägen upp från sydväst till nordöst. Efter säsongens första bortavinst för en vecka sedan är sjävförtroendet på topp - och sex spelare gör återkomst jämfört med cupförlusten mot Leeds i veckan.

Merparten av laget tillgängligt igen
Under veckan spelade Argyle utan nio seniora spelare - men bara Jordan HoughtonJordan Houghton, Mustapha BunduMustapha Bundu och Michael CooperMichael Cooper är skadade, och resten berodde på regler som gällde just den matchen eller temporära privata situationer. 

Eftersom det blev 120 minuter på en regntung plan i tisdags kan man dock undra om alla har återhämtat sig i tid för denna match. Skulle inte förvåna mig att se Ben WaineBen Waine på topp eftersom Ryan HardieRyan Hardie såg så sliten ut i slutet.

Glädjande nog fick Morgan WhittakerMorgan Whittaker priset för Månadens Spelare i Championship igår också!

Sunderland har också ny tränare - formen lite svajigt
Mick Beale har varit på sin post sedan strax innan jul och många tyckte det var konstigt att Sunderland ville ha honom. Tony Mowbray, numera i Birmingham, hade gjort det bra, utvecklat unga spelare och tagit laget till playoff, men hamnat lite på kant med ledningen. Beale däremot hade gjort sig impopulär i Queens Park Rangers efter att ha lämnat på ett ganska osnyggt sätt och sedan misslyckats totalt i Glasgow Rangers. 

Han inledde sin tid i Sunderland med en 0-3 förlust hemma mot Coventry, och i januari blev han till och med utbuat av hemmafansen efter att ha förlorat 0-1 mot ett Hull i dålig form, vilket blev tredje raka förlusten. 

Sedan dess har det gått något bättre, med en 3-1 seger över Stoke och 1-1 i Middlesbrough.

Som innan kretsar det mesta kring stora stjärnan Jack Clarke på vänsterkanten, men de har fortfarande ingen riktig anfallare. Truppen är väldigt ung också, skulle gissa att Argyle och Sunderland har lägst snittålder i Championship.

Tidigare möten
På Home Park blev det en ganska rättvis 2-0 vinst i november.

När det gäller bortamatcher - till skillnad från många andra Championshiplag har vi mötts bara för ett par säsonger sedan i League One, Det blev förlust den gången med 2.-1, men för ett traditionellt svagt bortalag och en extremt lång resa har Argyle ändå haft viss framgång i Sunderland. Året innan blev det 2-1 vinst på Stadium of Light, och senast i Championship 2006 blev det också vinst med 3-2!

Geoff Bache2024-02-09 22:20:00
Author

Fler artiklar om Plymouth